20 / 07 / 2024

Mescid-i Nebevi'yi genişletme çalışmaları başlatılıyor!

Mescid-i Nebevi'yi genişletme çalışmaları başlatılıyor!

Mescid-i Nebevi ile ilgili Genişletme Projesi, son değişiklikle Mart 2013'te Kral tarafından onaylandı. Kral, tahmini 37.5 milyar dolarlık olan projenin, en fazla 2 yıl içinde tamamlanması emrini verdi..




MEKKE ve Medine'de Mescid-i Haram ve Mescid'i Nebevi'yi genişletme çalışmaları kapsamında onlarca proje gündeme geldi. Bunlardan biri olan Kâbe'nin tavaf alanım genişletme çalışması kapsamında, 500 yıllık tarihi Osmanlı revaklarımn yıkımını da içine alan ve 3 yılda tamamlanması planlanan proje geçen yıl hac mevsimi sonrası hayata geçilirken, şimdi sıra, Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid'i Nebevi'nin yıkımına geldi. 


ÜÇ KATI BÜYÜYOR 


Şu anda 600 bin kapasiteli olan Mescid'i Nebevi'nin yeni halinde 900 bini içeride, 700 bini dışarıda toplam 1.6 milyon hacı hep birlikte ibadet edebilecek. Projeyle alan üç kati genişleyerek 1.1 miyon metrekareye yayılacak. 


MEKKE'de bulunan Mescid-iHaram'dan sonra Müslümanlar için en kutsal ikinci mescid kabul edilen Mescid-i Nebevi Hz Muhammed'in kabrini barındırdığı için Peygamber Mescidi olarak da biliniyor.  Medine'ye Z Hicret'ten sonra yapılan ve en eski ikinci cami olan Mescid-i Nebevi'de aynı zamanda Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'in de kabirleri bulunuyor.



37.5 MİLYAR DOLARLIK PROJE 


YILLARDIR yıkılıp yıkılmayacağı tartışılan Mescid-i Nebevi ile ilgili Genişletme Projesi, yapılan son değişiklikle Mart 2013'te Kral tarafından onaylandı. Bu proje, Mescid-i Nebevi'nin şimdiye kadarki en büyük genişlemesi olacak. Kral, tahmini 37.5 milyar dolar harcanacak olan projenin, en fazla 2 yıl içinde tamamlanması emrini verdi. 



Hürriyet




Geri Dön