02 / 05 / 2024

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Sosyal bir platform olan Metaverse'de yatırımcılar gayrimenkule yöneldi. Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor.



Sosyal bir platform olan metaversede yatırımcılar gayrimenkule yöneldi. Metaverse de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor. Emlak ofislerinin açıldığı metaverse evreninde İstanbul’un sembol alanları büyük rağbet görürken fiyatlar 200 ila 20 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

Yatırım aracının en güvenli limanı olan gayrimenkul, sanal platformlarda da  güvenirliliğini kaybetmedi.  Son dönemde Metaverse'de satışa çıkarılan arsalara yoğun talep alması sebebiyle sahibindencom'da satışa çıkarıldı. Matverse evreninde 15 bini İstanbul'da olmak üzere, Türkiye genelinde toplam 30 bin arsa satışı gerçekleşti. Saray, stadyum, cami, köprü gibi İstanbul'un sembol alanları tükedi. Peki, Metaverse evreninde arsa sahibi olmak için hangi yol izlenmeli? 

MALiYETi 200 TÜRK LİRASI

Metaverse de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Metaverse kullanıcılarının en yoğun iilgi gösterdiği platformlar arasında Decentraland,  Axie ınfınıty, Sandbox, OVR, Upland ve Cryptovoxels yer alıyor. Endeksacom Genel Müdürü Görkem Öğüt, en çok kullanılan platformlar üzerinden yaklaşık 200 Türk Lirası ile cüzdan bağlantısını gerçekleştirilmesinin ardından tarayıcıyı destekleyen bir eklenti ile bağlanmak gerektiğini aktardı. Öğüt, "Bu eklenti üzerinde 'Akıllı Kontrat' destekli cüzdanınızı oluşturarak satım alım gerçekleştirilebilirsiniz. Bu aşamada sizden kim olduğunuzu tanımlayacağınız kimlik bilgileri de isteniyor. Sonrasında tanımlı cüzdanınız ile işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Özetle bu aşamadan sonra sadece kredi kartınız ve kimlik belgeniz tüm işlemler için yeterli" şeklinde konuştu.

ARTAR YA DA BATAR

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; Metaverse'de NFT olarak satılan bir tabloyu satın almanın hiçbir farkı olmadığını söyleyen Görkem Öğüt, şunları kaydetti: "Ürünün değer kazanıp kazanmaması platformun başarısına bağlı. Geçmişte Bitcoin'de yaşanan ilgi sonucu yüksek değer artışının bu platformlardan birinde yaşanması durumunda artış görülebilir."

UZMANLAR UYARDI DiKKATLi OLUNMALI

Uzmanlar internet üzerinden gerçekleştirilen her işlem gibi, burada da tüketicileri dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Metaverse evrenlerinde yapılan satışlar hakında konuşan  Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, "Metaverse için yasal boşluk bırakmamak adına yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç duyulacak. Siber güvenlik gibi temalara odaklanmak doğabilecek zararları minimize etmek açısından oldukça önemli" diye ifade etti.

EMLAKÇILAR OFİS AÇMAYA BAŞLADI

Metaverse de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Metaverse, markaların da yatırım yaptığı platform halini aldı. RE/MAX Türkiye de metaverse evreninde ofis açtı. RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Kerem Çiçek, "Dünyanın en bilinen metaverse evreninde çok şık bir ofis oluşturduk. Türkiye'deki 5 bin RE/MAX çalışanı, ofisimizde vakit geçirebilecek, müşterileriyle birlikte sanal ofisimizi deneyimleyebilecekler. Toplantılarımızı da artık yavaş yavaş Metaverse ofisimize taşıyacağız" diye konuştu. Aşçıoğlu Grup da Selenium Park projesini metaverse'ye taşıdı. Proje artık Metaverse'de yer alacak. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, dijitalleşen dünyada bulunan trendleri yakından takip ettiklerini ve özellikle tüketicilerin dijitalleşme odaklı eğilimlerini izleyerek bu çerçevede adımlar atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi 23 Şubat'ta!

Metaverse’te 10 milyon sanal konut satılacak!

Metaverse’de arsa alımında bunlara dikkat!


Geri Dön