06 / 07 / 2024

Meteoroloji’den hortum uyarısı! 26 il için sarı kod verildi! Hava durumunu kontrol etmeden dışarı çıkmayın!

Meteoroloji’den hortum uyarısı! 26 il için sarı kod verildi! Hava durumunu kontrol etmeden dışarı çıkmayın!

Hazirana girmemize rağmen ülkemizde hala kuvvetli yağışlar meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hortum ve dolu yağışına karşı uyardı! İşte detaylar!



HAVA DURUMU RAPORU YAYINLANDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışlı olan bölgeleri bir bir saydı. Ülkemizde beklenen aralıklı  olarak ve yerel olacak şekilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak yerler; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz olmak üzere Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van çevreleri olacağı açıklandı.

Türkiye genelinde parçalı bulutlu ve bazı kesimlerde ise çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, yağışlar İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu olmak üzere Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde de kuvvetli olacağı bekleniliyor.

SICAKLIK DEĞİŞİMİ BEKLENMİYOR!

Sıcaklıkların ülkenin iç kesimlerinde beklenen yağışın ardından 2 derece ile 4 derece arasında azalacağı düşünülürken, ülkede yer alan diğer bölgelerde ise bir sıcaklık değişimi beklenmiyor.

Rüzgar genel olarak kuzeyli yönlerden esip, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden ara ara hafif orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yağışlı olan bölgelerde ise yağış sırasında ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.

26 İL İÇİN SARI KOD!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 26 il için sarı kodlu uyarısında bulundu. Yağışların ara ara devam etmesi beklenirken sağanak ve gök gürültülü yağışların da etkili olacağı bölgeler ise şu şekilde tek tek sıralanmıştır;

Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile beraber, Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın batısı ile Adana'nın kuzey çevreleri olmak üzere, Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu ile Orta Karadeniz'de bölgesinde ise Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? İşte 12 Haziran 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! İşte 13 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

Yarın hava nasıl olacak? Yeni haftada hava güneşli mi olacak?


Geri Dön