15 / 05 / 2024

Meteorolojiden'den flaş uyarı! Hemen bakın, son dakika! Bayramda hava böyle olacak!

Meteorolojiden'den flaş uyarı! Hemen bakın, son dakika! Bayramda hava böyle olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illeri için şiddetli yağış uyarısı yayınladı. Bayram'da bütün bölgelerde hava böyle olacak. İşte ayrıntılar...



BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 Nisan-23 Nisan tarihleri için yayınladığı rapora göre, bayram arifesi ve bayramın ilk günü ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. İkinci gün batı bölgelerinde yağış azalmaya başlayacak.

Bölgelere göre hava durumu şöyle:

MARMARA

17 Nisan-23 Nisan tarihleri arasında bölgede parçalı ve yoğun bulutlu bir hava hakim olacak ve genel olarak sağanak yağışlarla karşılaşılması öngörülüyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Gökgürültülü sağanak yağışların da meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

EGE

Son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri parçalı ve yoğun bulutlu bir havada yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşabilir. Ayrıca, bu sabah saatlerinden itibaren İç Ege'de rüzgârın güneyden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

AKDENİZ

Göller Yöresi'nde hava parçalı ve yoğun bulutlu bir hava beklentisi var. Sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgâr esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Bölgenin kuzeybatısı ve Sivas'ın doğu ilçelerinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava beklentisi var. Bu bölgelerde yer yer sağanak yağışlar görülebilir ve hatta gök gürültülü sağanak yağışlar da bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgâr bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Bölgenin genelinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava beklentisi var. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar da görülebilir.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Bölgenin genelinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava beklentisi var. Özellikle öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar da görülebilir.

DOĞU ANADOLU

Başlangıçta parçalı ve az bulutlu olacak ancak kuzeyde bulutlar artacak. Öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!
Dolar 32 TL'ye fırlayacak! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın, sonra sakın pişman olmayın!
Doğal gaz faturalarında inanılmaz kampanya! Yüzde 20 destek sağlanacak! Faturalarda 300 TL iade yapılacak!

Geri Dön