09 / 05 / 2024

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Metin Akman daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Metin Akman'nın eğitim hayatı nasıldı?



 Türkiye yumurta endüstrisinin dünyadaki rekabetini yükseltmeyi ve sürdürülebilirliğini sağlamayı hedef edinerek 2020’de kurulan YÜSAD‘da YK Başkanlığına getirilmiştir. Toplumsal gelişimin önemine inanan Metin Akman, iş hayatının yanında birlikteliği, gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil eden sivil toplum kuruluşlarının ve sektörel derneklerin de çalışmalarına aktif olarak destek sağlamaktadır.

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

TÜSİAD, TÜYEKAD, Hacettepe Nazmi Hoşal Eğitim Vakfı, YUMBİR, IEC, SKD üyesi olan Metin Akman, 2014 senesinde TÜSİAD ’a YK Üyesi seçilmiş ve 2019 senesine dek vazifesini idame ettirmiştir.  Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesini idame etmekte olduğu Anako Yumurta Ürünleri Şirketi, United Nations Global Compact kurumsal üyesidir. Uluslararası organizasyonlarda da aktif olarak vazife alan Akman, 2014 senesinden beri Business at OECD Tarım ve Gıda Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.


Geri Dön