27 / 04 / 2024

Metin Gül kimdir?

Metin Gül kimdir?

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gül kimdir? Metin Gül ile Gül İnşaat bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gül ve Gül İnşaat...



Metin Gül kimdir?

Metin Gül, 1961 yılı Gümüşhane doğumlu. Gül İnşaat’ın kurucusu ve babası Mehmet Gül, 1977’de Gümüşhane’den İstanbul’a göçtü. Mehmet Gül, İstanbul’da konut ve yazlık sitelere yoğunlaştı. 


Nisan 2012’de Habertürk Gazetesi’nde yayımlanan röportajda yer alan bilgilere göre; 7 çocuk babası olan Mehmet Gül'ün 4 erkek çocuğu ve 3 kız çocuğu dünyaya gelmiş. Disiplinli bir baba olan Mehmet Gül oğlu Metin Gül'ü yaramazlık yaptığı gereçeksiyle okuldan alıp inşaata vermiş. 


Metin Gül işi ustaların yanında, inşaat tozu yutarak öğrenmiş. 1984 yılında şirketin kurucusu olan Mehmet Gül'ün vefatından sonra, işler 4 erkek çocuğuna devrolmuş. Ardı ardına yapılan inşaatların dönüm noktası ise Fly-inn AVM olmuş. “O projeden sonra büyük projeler yapmamız gerektiğini anladık.”diyen Metin Gül, “AVM yatırımı ilk başta kârlı değil gibi görünse de, her zaman kazanç sağlayan bir üretim.”diye konuşuyor. 


4 kardeşin işin başına geçmesi ile birlikte, şirketler Gül İnşaat, Gül Yapı ve Gül Proje olarak kendi içlerinde ayrılmış. Üç şirket arasında proje ortaklıkları ise halâ sürüyor. 


Gül İnşaat Fly inn, Capacity, Perla Vista, Historia, Metroport gibi alışveriş merkezlerine imzasını attı. 




Baba Gül, Göktürk Suites; oğul Gül ise River Side ile yarışıyor!


Geri Dön