03 / 05 / 2024

Metrobüs kuyruğuna Beylikdüzü durağı da eklenecek!

Metrobüs kuyruğuna Beylikdüzü durağı da eklenecek!

İstanbullular, sabah ve akşamları metrobüse binmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Avrupa yakasındaki ilk durak Avcılar"da ise haftalardır üstgeçit işkencesi yaşanıyor, vatandaşlar 15 dakikada üst geçitin ayaklarına zor ulaşıyor



İstanbul trafiğinde ulaşıma bir nebze olsun nefes aldıran metrobüs, özellikle sabah ve akşam saatlerindeki aşırı yoğunlukla vatandaşlara adeta çile çektiriyor. şžimdilerde İstanbulluları çileden çıkaran ise sadece metrobüs değil, metrobüs durağına giden üstgeçit. Avcılar"da vatandaşlar üstgeçiti kullanarak metrobüs durağına kadar gitmek için bile ˜küçük bir meydan" savaşı veriyor.

Yankesiciler de iş başında!

Duraklardaki düzensizlik ve kontrolsüzlük, metrobüse biniş ve inişlerde, yapılan yolculuk süresi kadar vatandaşa zaman kaybettirirken Avcılar"da işine ve okullarına ulaşmak isteyen İstanbullular haftalardır bir türlü bitmeyen üst geçitin sıkıntısını yaşıyor. Kimi vatandaşlar uzun kuyruklarda tacizcilerden şikayetçi olurken, kimi vatandaşlar da kalabalığı fırsat bilen yankesicilerin dolayı tedirgin olduklarını dile getiriyor.

Beylikdüzü hattı geliyor

Avcılar Metrobüs durağında uzun süredir yeni üstgeçitin bir türlü bitirilememesi ve dar olan üst geçit ile merdivenler yüzünden kuyruklar da uzayıp duruyor. Avcılar"dan 15-20 dakikada Bakırköy"e gitmek isteyen vatandaşlar, neredeyse aynı süreyi üstgeçiti aşmak için itiş tepiş kuyrukta harcıyor.

Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattının Beylikdüzü"ne kadar uzatılması için çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin açtığı ihaleye ise 10 firma teklif verdi. İhale süreci başlarken teklifleri değerlendiren belediye, bu ay içerisinde hat inşasında birlikte çalışacağı firmayı seçerek çalışmalara başlayacak. 8.5 km"lik metrobüs hattının bu yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor.

Metrobüs hattı, Beylikdüzü"ne ulaştığında toplam hat uzunluğu da 50 kilometreyi geçecek. Bu hattın açılmasıyla birlikte de şu anda günde 700 bin kişi taşıyan Metrobüslerin 1 milyon kişiye hizmet vermesi bekleniyor. Hat açılınca Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arası yolculuk süresi de 80-85 dakika olacak.
Vatan/Arif TAşžKIN-Burak BİLGE


Geri Dön