13 / 10 / 2024

Metrogarden 250 milyon dolarlık yatırımla satışa çıktı!

Metrogarden 250 milyon dolarlık yatırımla satışa çıktı!

Sur Yapı, Üsküdar - çekmeköy Metro Hattı için yeni bir proje daha imza attı. 336 dairenin yanı sıra geleneksel çarşı kültürüne modern yorumlar katarak hayata geçireceği 54 bin metrekarelik AVM'nin de olduğu proje, üç yılda tamamlanacak




Sur Yapı, Üsküdar - çekmeköy Metro Hattı için yeni bir proje daha imza attı. 336 dairenin yanı sıra geleneksel çarşı kültürüne modern yorumlar katarak hayata geçireceği 54 bin metrekarelik AVM'nin de olduğu proje, üç yılda tamamlanacak.

Sur Yapı, Anadolu yakasının gelişim akslarından birisi olarak nitelendirilen Üsküdar - çekmeköy Metro Hatt'ında bir proje daha açıkladı. Bu hat üzerindeki üçüncü, yakın çevresi de göz önüne alındığında beşinci proje olarak nitelendirilebilecek Metrogarden, 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Daha önce Üsküdar - çekmeköy Metro hattında Exen İstanbul ve Mahalle İstanbul 'u, yakın akslarda ise Greenium çekmeköy ve Adapark çalışmalarını geliştiren şirket, bu yeni projenin tamamlanma süresini üç yıl olarak belirledi.

Projeyi arsa sahibi Dirikoç Ailesi ile birlikte geliştirdiklerini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut ve alışveriş merkezinden oluşan projeyi, Üsküdar - çekmeköy metro hattı bağlantısı nedeniyle 'benzersiz bir konumda' sözleriyle nitelendirdi. Elmas, bugüne kadar gerçekleştirdikleri Adapark, Mahalle İstanbul, Dora Park, Greenium, Villa Sera, Selvice Evleri ve Exen İstanbul'un da aralarında bulunduğu farklı konseptlerdeki projelerle yakaladıkları takdiri Metrogarden ile devam ettireceklerini vurguladı. Metrogarden 'ın konseptini ise şu sözlerle anlattı:

'Özellikle AVM bölümünde geleneksel çarşı kültürünü modern yorumlarla günümüze taşıyarak önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. Konutlardan tamamen bağımsız şekilde işleyecek. Arazinin eğitimini dikkate alarak tasarladığımızdan, konut bloklarının görüşüne engel olmayacak. şžehir yaşamını doğayla buluşturan projeyi 72 dönüm brüt, 40 dönüm net arazi üzerinde toplam 104 bin metrekare inşaat olarak geliştiriyoruz. Projedeki konutlar yedişer ve 13'er katlı beş blokta 336 daire olarak planlandı.Projenin konutlarını 2013 yılı yaz aylarında teslim etmeyi planlıyoruz. AVM kısmı ise biraz daha gecikebilir. ”

'Fiyatımız yüzde 10 indirimli'
Altan Elmas'ın dikkat çektiği konulardan biri de seçime rağmen tek parti hükümeti beklentisi ve kredi faiz or anlarındaki yükselme beklentisi nedeniyle konut piyasasındaki hareketlilik oldu. Bu hareketlilik sonucunda nisan ayında şimdiye kadar yaptıkları en iyi satış rakamına ulaştıklarını kaydeden Elmas, Metrogarden projesinde ise şu ana kadar 80 civarında mutabakat imzaladıklarını ve bu mutabakatın 50 'sinin sözleşmeye dönüştüğünü ifade etti. şžu anda tanıtıma özel olarak konutları yüzde 10 indirimle satışa sunduklarını belirten Elmas, indirimli satışların 15 Mayıs'a kadar devam edeceğini kaydederek, metrekarede ortalama satış fiyatını 3 bin 500 TL olarak bildirdi.        

KONUMUYLA DİKKAT çEKTİ
Proje, konumu nedeniyle dikkat çekici bir pozisyonda. şžile ile Ümraniye yollarının kesişme noktasında inşa edilecek Metrogarden, Üsküdar-çekmeköy Metro Hattı üzerinde ve metro istasyonunun yanında yer alıyor. Yaklaşık 25 dakikada Üsküdar 'a ulaşılabilecek hattın  Marmaray  'la Atatürk Havalimanı 'na bağlanacak olması projeyi İstanbul açısından özel kılan unsurlardan. Öte yandan, Sur Yapı'nın açıklamalarına göre,   proje,   Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine yaklaşık 16, Kozyatağı 'na 12, Kadıköy 'e 21 kilometre mesafede.

BİR BAKIşžTA METROGARDEN
Arazi büyüklüğü  40 dönüm (net)
İnşaat alanı  104.000 metrekare
Konutta blok sayısı  7'şer ve 13'er katlı 5 blok
Konut sayısı  336
AVM büyüklüğü  54.000 metrekare
Kiralanabilir alan  26.000 metrekare
Mağaza sayısı  100

15 MAYIS'A KADAR YÜZDE 10 İNDİRİM
Tipi  Alanı (m ²)  Fiyatı (bin TL)
1+1  55-76  186-287
2+1  85-124    287-435
3+1  142-171  460-614
4+1  219-287  700-916


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön