05 / 05 / 2024

Midyat Akçakaya Mahallesi sakinleri taziye evi istiyor!

Midyat Akçakaya Mahallesi sakinleri taziye evi istiyor!

Molla Zübeyir Camii İmamı ve Bağımsız Diyanet­Sen Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, “Mahallemizde taziye evi olmamasından dolayı çeşitli sebepler nedeniyle yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar." dedi.



Midyat’ta, 8 bin nüfuslu Akçakaya Mahallesi sakinleri, yetkililerden mahallelerine taziye evi yapılmasını istediler.Nufusuyla ilçenin en büyük mahallelerinden olan Akçakaya Mahallesi'nin sakinleri, belediye tarafından Meslek Yüksekokul yolu üzerinde bulunan ve imar planında yeşil alan olarak yer alan yerin, sosyal donatı alanı şeklinde yeniden düzenlenip taziye evine dönüştürülmesini talep ettiler.


"VATANDAŞ BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR"

Yaklaşık 8 bin nüfuslu, 3 bin seçmeni olan mahallenin sakinlerinden Molla Zübeyir Camii İmamı ve Bağımsız Diyanet­Sen Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, “Mahallemizde taziye evi olmamasından dolayı çeşitli sebepler nedeniyle yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Taziye evi olmadığından mahalle sakinlerimizin bir ölüsü olduğu zaman çaresiz bir şekilde diğer mahallelerdeki taziye evlerini kullanıyorlar. Halbuki kendi mahallemizde bir taziye evi olsa mahalle sakinleri rahatlayacak. Bu sıkıntının giderilmesi için belediyemizden mahallemize bir taziye evi yapılmasını istiyoruz” dedi.


"HER MAHALLEDE VAR BİR TEK BİZİM MAHALLEDE YOK"

Mahalle sakinlerinden Eğitim ve Sağlık Platformu Sözcüsü Rıfat Direkçi ise, en büyük isteklerinin mahallede bir taziye evinin yapılması olduğunu kaydederek, “Taziye evi olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün mahallelerde taziye evi bulunmasına rağmen bir tek bizim mahallede yok. Taziye evleri, günümüz hayatında giderek zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiş bulunmakta.Bu sorunun çözümü için Midyat Belediye Başkanlığı’ndan yardım talep ediyoruz. Yapılacak bir taziye evleri ile vatandaşlarımız, bir araya gelecek, acılarını paylaşacak, temiz ve hijyenik bir ortamda taziye ziyaretlerini kabul edeceklerdir. Yetkililerden bu istek ve talebimize çözüm bulmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Mardin Life 


Geri Dön