27 / 04 / 2024

Midyeci Ahmet Çin'de şube açacak!

Midyeci Ahmet Çin'de şube açacak!

Her geçen gün ününe ün katan Midyeci Ahmet, Çengelköy ve Tuzla, Ankara ve Eskişehir'deki şubelerini bir ay içinde açacağını duyurdu. Midyeci Ahmet Çin'de de şube açacağının müjdesini verdi.



Midye denildiği zaman akla gelen ilk isim. Midyenin Kralı diye bilinen Midyeci Ahmet'tir. Midyesinin lezzetiyle ün salmış olan markanın ilk açtığı dükkan İstanbul Beşiktaş'ta. Müdavimlerinin önünde günün her saati uzun kuyruklar oluşturduğu mekanı boş görmek neredeyse imkansızdır. Hal böyle olunca bir dükkanla sınırlı kalmak yakışmazdı Midyeci Ahmet'e...

 

Midye işini İzmir'de anne ve babasından öğrenen Ahmet, sekiz yaşında İstanbul'a gelmiş. Taksim Şişhane'de Tevfik Sağlam ilkokulu'nun önünde midye satmaya başlamış. 12 yaşına geldiğinde de, Taksim Siraselviler'de eski Kemancı Bar önünde seyyar tezgahta midyelerini satmaya devam etmiş. Sonraki yıllarda talepler artınca, 2003 yılında Beyoğlu Balık Pazarı'nda dükkan açmış. Midyeler, Balıkesir, Güney Marmara Adası ve Avşa Adası'ndaki midye çiftliklerinde yetiştiriliyor. Firma her yıl gelenekselleştirdiği "Game of Midye", yani "Geleneksel Midye Yeme Yarışması"nı düzenliyor. Menüleri arasında, kendisine özgü özel midye dolması, soslu "midyesi, midye tavası, madalyon kokoreci, lokum tabağı bulunuyor.

 

Para Dergisi'nde yer alan bilgiye göre firma şimdilerde, şube açmak için hızlı bir atağa geçmiş. İstanbul'da Çengelköy merkez ve Tuzla sahil, şehir dışında ise  Ankara  ve Eskişehir'de şubeleri bir ay içinde açılacakmış. Franchising sistemi ile büyümeye devam edecek olan marka, 2017 yılında yapılan başvuruları değerlendirmeye almış. 2018 yılının franchising başvurularını da web sitesinden yapacağı duyuru ile bildirecekmiş. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan marka, yakında Çin'de bile olabileceğinin müjdesini veriyor.


Geri Dön