27 / 04 / 2024

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Şirket tarafından yapılan açıklamada yılın ilk 3 ayında konsolide satışların 27,2 milyar liraya ulaştığı belirtilerek bu yıl içerisinde 365 yeni mağaza açılacağı duyuruldu.



Migros, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros’un, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde, meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünlerinin de dahil olduğu bütün kategorilerde büyümeyi başardığı ve yaşanan sıkı rekabete rağmen uygun fiyatlama stratejisi çerçevesinde çok daha geniş bir müşteri kitlesine erişerek pazar payını artırdığı vurgulandı.

Hem online tarafta hem de fiziki mağazaları ile beraber geniş bir yelpazeye hizmet sunmaya başlayan Migros, yılın ilk çeyreğinde, yaklaşık olarak günde ortalama 1 mağazanın üzerinde açılış gerçekleştirdi. 98 adet mağaza açılışı gerçekleştiren şirket online hizmet tarafında ise aynı 3 aylık sürede mağaza sayısını 968’e çıkardı.

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Konsolide satışları yılın ilk 3 ayında %122 artışla 27,2 milyar TL’ye ulaşan Migros’ta, konsolide FAVÖK yıllık %84 artışla 1,776 milyon lira olarak gerçekleşti.

Şirket toplam öz kaynakları ile birlikte net nakit pozisyonunda büyük bir gelişme sağlarken, daha güçlü hale gelen bilanço ile net kar da gelişme yaşadı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön