09 / 05 / 2024

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Migros bu yıl 4 milyar lira yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Şirket tarafından yapılan açıklamada yılın ilk 3 ayında konsolide satışların 27,2 milyar liraya ulaştığı belirtilerek bu yıl içerisinde 365 yeni mağaza açılacağı duyuruldu.



365 MAĞAZA AÇILIŞI YAPILACAK

İlk çeyrekteki yukarı yönlü satış ivmesi doğrultusunda 2023 yılı için %75-80 olan konsolide satış büyümesi beklentisi ise yukarı yönlü revize edilerek %80-85’e yükseltildi. Migros, 2023 yılı için 4 milyar liralık yatırım yapmayı, açacağı 365 yeni ile 10 bin yeni istihdam yaratmayı amaçlıyor..

MİGEN ENERJİ VE MİGROS YEMEK

Migros’un, yeni online yemek platformu “Migros Yemek” 22 ilde hizmet veriyor. 2023 yılının sonuna kadar hizmet ağının 81 ili kapsayacak şekilde genişletilmesi amaçlanıyor. Migros’un dağıtım imkanlarının da devreye sokulmasıyla beraber online yemek hizmeti veren restoran ağının daha geniş bir alanda hizmet vermesi hedefleniyor.

Şirketin yaptığı en yeni girişimi ise Migen Enerji oldu. Bu şirket halen 9 ilde 20 elektrikli araç şarj istasyonu ile hizmet veriyor. Elektrikli araç piyasasında beklenen büyümeyle birlikte 2023 yıl sonu itibarıyla, 50’nin üzerinde şarj istasyonunun 15’den fazla ilde devreye sokulması düşünülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön