03 / 05 / 2024

Milas'ta yol çalışmaları esnasında tarihi eser bulundu!

Milas'ta yol çalışmaları esnasında tarihi eser bulundu!

Milas'ta inşaatı süren Derince Barajı için Günlük köyüne alternatif yol yapım çalışmaları sırasında Geç Roma ve Bizans döneminde kullanılan bir yapıya ait mimari parçalar ile haç işaretli yapı taşları bulundu...



     Kurtarma kazı çalışmalarının sürdüğü alanda incelemelerde bulunan Milas Arkeoloji Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günlük köyüne alternatif yol çalışması yürüten ekiplerin çeşitli kalıntıların ortaya çıkması üzerine jandarma ekiplerini bilgilendirdiklerini söyledi. 

     Jandarma ekiplerinin haber vermesi üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulunduklarını ve çalışma programı hazırladıklarını anlatan Özbey, yol genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan parçaların incelemeye alındığını kaydetti. 

     Yürütülen çalışmalarda Geç Roma ve Bizans dönemlerine ait bir yapıya ait mimari parçalara ulaşıldığını ifade eden Özbey, ''Üzerinde bir takım haç motiflerinin olduğu Geç Roma ve Bizans dönemlere ait kilise kalıntıları ile karşı karşıyayız. Bir grup mimari parça var, ama yapının nerede olduğuna dair henüz ulaşabildiğimiz bir bilgi yok'' dedi. 

     Yerel imkanlar ve barajda çalışma yürüten yetkililerin desteğiyle kurtarma kazısı yaptıklarını vurgulayan Özbey, 15 günlük süre içinde çalışmaları tamamlayarak yapı hakkında bilgi toplamaya çalışacaklarını ifade etti. 


AA


Geri Dön