21 / 05 / 2024

Milas Arkeoloji Müze Müdürü

Milas Arkeoloji Müze Müdürü

Milas'ta inşaatı süren Derince Barajı için Günlük köyüne alternatif yol yapım çalışmaları sırasında Geç Roma ve Bizans döneminde kullanılan bir yapıya ait mimari parçalar ile haç işaretli yapı taşları bulundu...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Milas'ın Arkeoloji Müzesi projesi onaylandı!

Milas’ta Gümüşkesen Anıtı’na yapılması planlanan müze projesi onaylandı. Yeni müzenin yapımına yatırım programına alınması ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Mersin Arkeoloji Müzesi inşaatı ne durumda?

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak 'Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi' inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.Müze tamamlandığında bünyesinde sergileme ve depolama alanlarının yanı sıra aktivite alanlarına da yer verilecek.

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

İstanbul Arkeoloji Müzesi depreme dayanıklı hale getiriliyor!

OSMANLI Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilki olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni yenileme ve güçlendirme çalışmaları; devam ediyor. Müze; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği sponsorluğunda depreme dayanıklı hâle getirilerek, elden geçiriliyor.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılışa hazırlanıyor!

Bünyesinde barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak Haleplibahçe Müze Kompleksi, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzesi yenileniyor!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyaca ünlü müze mimarı Boris Micka tarafından yeniden tasarlandı. Ne yapılacağına yıllardır karar verilemeyen Darphane-i Amire binaları da müzeye dahil edildi...

Hatay Arkeoloji Müzesi, mozaikte dünya birinciliğine aday!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bir bölümü açılan arkeoloji müzesi, tamamlandığı "dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği" müze olacak.

Aydın Arkeoloji müzesi Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday!

Arkeoloji Müzesi, Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday gösterildi. Kültür Ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, 10 bine yakın eserin bulunduğu Aydın Arkeoloji Müzesi'nin Türkiye'den Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday olan tek müze olduğunu söyledi.

Manisa'ya yeni müze yapılacak!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Manisa'ya yeni bir müze kazandırıyoruz. Kentin tüm tarihi yerlerini bir bir elden geçireceğiz. Turist geldiğinde hayal kırıklığı yaşamayacak" dedi.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı!

Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı. 6 bin metrekare üzerine kurulan ve 6 binden fazla tarihi eserin sergileneceği müzede, Antik, Ortaçağ ve Osmanlı dönemine ait eserler yer alıyor...

Milas Arkeoloji Müze Müdürü Haberi

Milas Arkeoloji Müze Müdürü

     Kurtarma kazı çalışmalarının sürdüğü alanda incelemelerde bulunan Milas Arkeoloji Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günlük köyüne alternatif yol çalışması yürüten ekiplerin çeşitli kalıntıların ortaya çıkması üzerine jandarma ekiplerini bilgilendirdiklerini söyledi. 

     Jandarma ekiplerinin haber vermesi üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulunduklarını ve çalışma programı hazırladıklarını anlatan Özbey, yol genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan parçaların incelemeye alındığını kaydetti. 

     Yürütülen çalışmalarda Geç Roma ve Bizans dönemlerine ait bir yapıya ait mimari parçalara ulaşıldığını ifade eden Özbey, ''Üzerinde bir takım haç motiflerinin olduğu Geç Roma ve Bizans dönemlere ait kilise kalıntıları ile karşı karşıyayız. Bir grup mimari parça var, ama yapının nerede olduğuna dair henüz ulaşabildiğimiz bir bilgi yok'' dedi. 

     Yerel imkanlar ve barajda çalışma...