05 / 05 / 2024

Millet bahçeleri için çalışmalar hızla yürütülecek!

Millet bahçeleri için çalışmalar hızla yürütülecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde yer alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlara ilişkin değerlendirmeler yaptı. 



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi projeleriyle ilgili çalışmaların başlayıp başlamadığına ilişkin de en önemli sözlerinden birinin Millet Bahçesi olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, millet bahçelerini hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de belediyelerle yürüteceklerini, Kültür Turizm Bakanlığı ile de millet kıraathanelerini süratle yapacaklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için Mili Emlak Genel Müdürlüğünü Hazine ve Maliye Bakanlığından aldık, Çevre Şehircilik Bakanlığına devrettik. Amacımız, devletin elindeki emlakın tamamen devlet, millet ve ülke için kullanılmasını sağlamak. Çevre ve Şehircilik planlama yaparken tüccarın sermayesine baktığı gibi toprak sermayesine bakarak yapması için. Hangi ilde, ilçede arsa, arazi var? Eğer arazi ise süratle bunları arsaya dönüştürmesi hedefleniyor. Çünkü millet kıraathaneleri il, ilçelerin büyüklüklerine göre ölçümlenerek yapılacak. Amacımız, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak hem bunun yerine hem de tüm gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak."
 


Geri Dön