28 / 04 / 2024

Milli elektrikli trenin üçüncü seti yakında raylarda! Bakan tek tek açıkladı!

Milli elektrikli trenin üçüncü seti yakında raylarda! Bakan tek tek açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin üçüncü setinin fabrika testlerinin sürdüğüne dikkat çekti ve bu senenin 3'üncü çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirilmesi planlandığını belirtti. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için gerekli olan TSİ sertifikasına sahip olan setlerde yolcu konforunun ön planda tutularak üretildiğinin altını çizdi. 

Yaptığı yazılı açıklamasında, milli elektrikli trenin saatte 160 kilometre hızla hizmet sunduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, "Milli elektrikli trenin üçüncü setinin fabrika testleri devam ediyor, bu yılın 3. çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirilmesi planlanıyor" dedi ve yakında raylara indirilerek, yolculara hizmet sunacağını belirtti. 

Bakan Karaismailoğlu, diğer setlerinde montaj işlemlerinin devam ettiğini açıkladı. 

Milli elektrikli trenin üçüncü seti yakında raylarda! Bakan tek tek açıkladı!

Türkiye'nin yerli ve milli tren seti, Adapazarı-Gebze hattında yolcu taşımacılığına başladı. TÜRASAŞ tarafından üretilen ve 27 Mayıs'ta ilk seferini yapan milli elektrikli tren, Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet sunacak, günde 5 sefer gerçekleştirecek ve günlük olarak yaklaşık 500 kilometre mesafe kat edecek. 

Diğer taraftan Bakan Karaismailoğlu, Milli Elektrikli Tren seti projesinde elde edilen teknik bilgi birikimi ile saatte 225 kilometre hızşa hizmet verecek olan Milli Elektrikli Hızlı Tren seti tasarım çalışmalarının da tamamlanma aşamasına geldiğinin altını çizdi. 

Karaismailoğlu, bu kapsamda tasarım sürecinin yüzde 90’ının sonuçlandığına dikkat çekti. 

Adil Karaismailoğlu, söz konusu açıklamasında milli hızlı tren projesinin ilk prototip montajının 2024 yılının başında başlamasının öngörüldüğünü aktardı ve "8 vagonlu olarak üretilecek milli hızlı trenin, 2025 yılında yolcu taşımacılığına verilmesi hedefleniyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

TOKİ Artvin projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 408 konutluk yeni proje geliyor!

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Altın fiyatlarında geri vites! 60 gün öncesine geri döndü! 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!


Geri Dön