28 / 04 / 2024

Elektrikli araç şirketi BYD açıkladı! BYD ATTO 3 yollara çıktı, rekor satış bekleniyor

Elektrikli araç şirketi BYD açıkladı! BYD ATTO 3 yollara çıktı, rekor satış bekleniyor

Elektrikli araç firması BYD'nin yöneticisi satış rekoru beklentisi açıkladı. Elektrikli araç üreticilerinden BYD (Build Your Dreams), ekim ayında yaptığı marka lansmanından sonra Türkiye'deki ilk modeli BYD ATTO 3'ü yollara çıkardığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



İzmir'de ATTO 3'e ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, ilk duyuru sonrasında BYD modellerine sahip olmak isteyenlerin sayısının 22 bini geçtiğini, bu talebin yaklaşık yarısını BYD ATTO 3 modelinin oluşturduğunu kaydetti. Ergun, başlangıç olarak İstanbul'da iki,  Ankara  ve İzmir'de birer adet olmak üzere toplam dört bayi ile satışa başladıklarını kaydederek "2024 senesinde ise bayi sayısını 20'nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Elektrikli araç şirketi BYD açıkladı! BYD ATTO 3 yollara çıktı, rekor satış bekleniyor

FİRMADAN İKİ YENİ MODEL

BYD ATTO 3 ile 2023 yılında satış hedeflerinin 1500 olacağını kaydeden BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, 2024 yılının ilk çeyreğinde BYD HAN ve BYD SEAL modellerinin Türkiye'de olacağını kaydetti. Başkan Ergun; "Elektrikli araç satışlarının her geçen gün yükseleceğini ve önümüzdeki günlerde orta vadede, pazar ve piyasa koşullarına bağlı olarak yüzde 10 ve bunun üzerinde pazar payına ulaşmayı istiyoruz.. Öte yandan 2024 yılı için ise 10 bin adetlik satış elde etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

HEDEF 50-60 BİN GÖRÜR

dunya.com'da yer alan habere göre; Türkiye otomotiv pazarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Ergun, toplam pazarda satışların bu yıl 1 milyonu geçerek rekor kırmasını beklediklerini dile getirdi. BYD olarak bunun içindeki elektrikli kısmı ile daha çok ilgilendiklerini kaydeden Ergun, şu değerlendirmelerini belirtti: "Türkiye'de elektrikli araçlar yeni var ama dünyadaki ve Avrupa'daki hızından çok daha hızlı bir şekilde yükselen yeni trendler ise Türkiye'de. Bu sadece otomotiv için geçerli değil. Türk tüketicisi yeni ve teknolojik olan her şeye hemen adapte oluyor ve ilgi gösteriyor. Bu durum elektrikli araçlar için de geçerli. Buradaki hız nasıl devam edecek diye öngörümüze baktığımız zaman, 2023'ün sonunda elektrikli otomobil pazarı rahatlıkla 50-60 binli seviyeleri görecek." BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, Türkiye'de elektrikli araç pazarının bu sene 50 - 60 bin satışı görebileceğini kaydetti.

Çinli otomobil devi Türkiye pazarına girdi! İşte fiyatı


Geri Dön