27 / 04 / 2024

Milli Emlak birçok ilde satışa başladı...

Milli Emlak birçok ilde satışa başladı...

Milli Emlak tarafından kaçırılmayacak yeni bir fırsat ile  karşımıza çıkıyor. Birçok şehirde yeni arsa satışına başladığı kaydedilen Milli Emlak, 13 bin Türk Lirası’na satılan arsaların vergi ve KDV’den muaf tutulacağını da özellikle kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve ayrıntıları...



Milli Emlak, devlet hazinesi mülkleri olarak belirlenen birçok araziyi ihale yöntemi ile satışa çıkarmaya hazırlandığını duyurdu. Bu süreçte yer alan ve satış için piyasaya göre oldukça düşük rakamlar kaydedildi.

13 BİN LİRAYA ARSA ALMA İMKANI

karar.com'da yer alan detaya göre; Türkiye’nin birçok bölgesinde satışa çıkarılmaya hazırlanan 300 metrekarelik arsaların satış bedeli 13.000 Türk Lirası olarak bildirildi. Buna göre, ihale ile satılacak arsaların 5 sene boyunca emlak vergisi ve KDV’den muaf tutulacak olması ise dikkat çekici bir detay olarak belirtildi. Bu süreçte ise arsa sahibi olmak isteyenlerin yirmi dört  ay vade seçeneğinden de faydalanabileceği açıklandı

Öte yandan, satışlarla ile ilgili tüm ayrıntılar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü resmi web sitesinde yer almaktadır. Arsa satışı yapılacak şehirlerin listesi ve ihale tarihleri gibi detaylara Milli Emlak resmi web sitesi üzerinden ulaşabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Milli Emlak birçok ilde satışa başladı...

MİLLİ EMLAK NEDİR VE NE İŞ YAPAR?

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan bir genel müdürlüktür. Buna göre asli görevi Hazineye ait taşınmazların yönetimini de sağlamaktır.

MİLLİ EMLAK NEREYE BAĞLIDIR?

Millî emlâk dairesi başkanlığı, iş hacmi dikkate alınarak, Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde defterdarlığa bağlı olarak kurulur. Başkanlık, Genel Müdürlüğün ildeki görevlerini yerine getirir. Başkanın emrinde yeteri kadar millî emlâk denetmeni, emlâk müdürü ve bilgi işlem müdürü bulunur.

MİLLİ EMLAK'TAN HAZİNE ARAZİSİ NASIL ALINIR?

Hazine arazisi satın almak istiyorsanız bu süreç, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne dilekçe vermeniz ile başlar. Arazi, il sınırlarında ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne; ilçe sınırları içindeyse de Mal Müdürlüğüne dilekçe verilir.

Milli Emlak'tan Konya'da yüzde 20 indirimle 5 gayrimenkul!

Milli Emlak'tan ucuz arazi fırsatı: O ildeki 5 adet arazi yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor!

Milli Emlak o ildeki 15 bin 308 metrekarelik araziyi yüzde 20 indirimle satıyor!


Geri Dön