15 / 05 / 2024

Milyonlara müjde! Emekliye 690 TL ek ödeme!

Milyonlara müjde! Emekliye 690 TL ek ödeme!

Emeklilere maaşın yüzde 4-5'i oranında verilen ek ödeme için Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) 'Yüzde 8 ya da 10 olsun' teklifi geldi...



Milyonlarca emekli maaşlarının yanında yüzde 4-5 oranında ek ödeme alıyor. Ancak bu tutarın düşük olduğunu ifade eden emekliler artılması yönünde taleplerde bulundu. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilere maaşın yüzde 4-5'i oranında verilen ek ödeme için Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) 'Yüzde 8 ya da 10 olsun' teklifi geldi. Talep hayata geçerse, gelirlerde 414 liraya varan artış olacak. 

Milyonlara müjde! Emekliye 690 TL ek ödeme!

YÜZDE 4-5

Tüm emekliler, her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında oluyor.

Maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor. Ancak emekliler, bu oranın artık düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

Milyonlara müjde! Emekliye 690 TL ek ödeme!

EN ÇOK 690 TL

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) teklifi, oranın yüzde 8-10 olması yönünde.Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük çoğunluğunun ek ödeme tutarları katlanacak.Emekliler maaşlarının yüzde 8-10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 276,33 liraya, yüzde 10 olursa 414,51 liraya varan artış yaşanacak.

6 bin 908 lira 35 kuruş olan en yüksek maaşı alan emekliye 276,33 lira yerine 552,66 ya da 690,84 lira ek ödeme verilecek.

Emekliye ek ödeme! Gözler KPDK toplantısında! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön