02 / 05 / 2024

Emeklilere müjde! 4.000 lira ek ödeme!

Emeklilere müjde! 4.000 lira ek ödeme!

Emeklilere her sene ikramiye ve promosyon ödemeleri yapılarak ek kazanç elde ediliyor. 2022 yılında emeklilere en az 4.000 lira ek ödeme sağlanacak.



Milyonlarca emeklinin cebini rahatlatan ek ödemeler her sene veriliyor. Emekliler bu ödemeler sayesinde her sene rahat bir nefes alıyor. 2022 senesinde emekliler için 4.000 TL ek ödeme sağlanıyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli vatandaşlara toplam 2.200 lira ödeme yapılacak. Promosyonlar sayesinde de emekli ek ödemeleri 4.000 liranın üzerine kadar çıkabilir...

A Haber'de yer alan habere göre;15 milyon emekli her sene  promosyon ve ek ödeme alabiliyor.  2022 yılında milyonlarca emekli vatandaşın aldığı miktar en az 4.000 liraya kadar yükselecek.

Emekliler, geri ödeme koşulu olmaksızın her yıl ikramiye alabilirler. Böylece prim ve gün sayısını taşıyan emekliler, bir yıl içinde ek ödemelerle rahat bir nefes alabiliyor. NS

Yılda iki kez ödenen ikramiye, 2200 TL ek gelir sağlar. Emekli maaş için yüksek promosyonlar yayınlayan bir bankayı tercih ederse 1.500-2 bin TL promosyon ödemesi yapılır.

Emeklilere müjde! 4.000 lira ek ödeme!

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Emeklilere müjde! 4.000 lira ek ödeme!

YENİ EMEKLİLER ZAMLI İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul aylığı), sürekli iş göremezlik geliri ve vefat geliri alanlara bayram ikramiyesi ödenir.

Ayrıca şehit yakınları, gaziler, gaziler, güvenlik görevlileri, şampiyon sporcular, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilir. SGK verilerine göre Ocak ayı itibarıyla dosya bazında 12 milyon 499 bin emekli var.

Dul, yetim gibi ölüm aylığı alanlar da dahil olmak üzere kişi başına aylık ve gelir alan kişi sayısı 13 milyon 277 bin kişiye ulaşıyor. Yasaya göre, SGK'dan gelir ve emekli maaşı alan kişilere "tatil ayında" ikramiye ödenecek. Mayıs ayı tatil olduğu için aylık geliri ve geliri olanlar Mayıs ayı itibari ile ikramiye alabilecekler. Emekli maaşları, dilekçenin verildiği tarihi takip eden ayın 1'inden itibaren geçerli olacak şekilde bağlanır. 30 Nisan 2021'e kadar emeklilik dilekçesi verenlerin aylıkları 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağından bu tarihe kadar emeklilik dilekçesi verenler de ikramiye alabilecek.

 

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Memur ve emekliler dikkat! 1.200 lira artış kapıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön