05 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışana asgari ücrete ek 1224 lira ödenecek! Parayı alabilmek için bakın ne gerekiyor?

Milyonlarca çalışana asgari ücrete ek 1224 lira ödenecek! Parayı alabilmek için bakın ne gerekiyor?

Asgari ücrete geçtiğimiz 1 Temmuz'da yapılan yüzde 30 zamdan sonra milyonalrca çalışanın maaşına ek ödeme kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber...



Asgari ücrete yapılan ek zammın ardından Resmi Gazete'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni bir karar yayınlandı. Karara göre artık işverenler şirket kendi bünyelerinde çalışana yemek ve ulaşım hizmeti sağlamıyorsa işçilerine 1224 lira ek ödeme yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanlara ek ödeme konusundaki kararını imzalayarak Resmi Gazete'de yayınlandı.  

Cumhurbaşkanı kararına göre işyerleri artık kendi bünyelerinde çalışanlarına yemek vermeyen işyerleri işçisine günlük yemek ücreti olan 34 lira yerine 51 lira ödeyecek. Böylece çalışana verilen yemek parası ücretinde yüzde 50 oranında artış gerçekleşti.

Haftanın 6 günü çalışan bir işçiye ayda asgari olarak 1224 lira yemek parası verilmesi gerekecek.

Çalışanlara ödenen yol ücretleri de değişti. İşyerleri ulaşımı servisle karşılamıyorsa günlük 17 lira çalışanına yol ücreti vermesi gerekiyordu. Bu ücret ise yeni düzenlemeyle 25,5 liraya çıkarıldı. Yol ücretinde de yüzde 50 artış yapıldı. Haftanın 6 günü çalışan bir işçiye ayda asgari olarak 612 lira yol parası ödenmesi gerekiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön