02 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!

Milyonlarca çalışan işsizlik maaşını merak ediyor ve araştırıyor. Peki işsizlik maaşında son durum ne? İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



İşsizlik döneminin can simidi olan işsizlik maaşının detaylarını Gazetevatancom yazarları arasında yer alan Mert Nayır kaleme aldı.

Bugünkü köşesinde milyonlarca çalışanın merak ettiği ve arattığı işsizlik maaşı ile ilgili detayları yazan Mert Nayır, işsizlik ödeneği, 4447 sayılı “İşsizlik Sigortası Kanunu”nda belirtilen şartların taşınması şartıyla kanununun öngördüğü işsizlik sigortası süresi boyunca ödenen maaş olduğunu söyledi. 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR? İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKİR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, işçilerin işsizlik sigortasından yararlanması için işverenin iş sözleşmesini tek taraflı şekilde feshetmesi gerekiyor.

Yine aktarılan detaylara göre, çalışanlar, çalıştığı iş yerinden ayrılmadan önce en az 120 günlük bir sigorta primi ödemesi gerekir. İsminize ödenmiş işsizlik sigortası primlerinizin son üç senede en az 600 gün olması gerekiyor.

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, işsizlik sigortasına başvuru yapmak için hizmet akdinin sona ermesinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvurmanız gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön