18 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL'lik katkı, çalışması başlatıldı!

Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL'lik katkı, çalışması başlatıldı!

Çalışanların kazançları üzerinden ödedikleri vergi olan gelir vergisi dilimlerine düzenleme yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gelen talepler üzerine konuya ilişkin çalışma başlattı. İşte yapılacak çalışmanın ayrıntıları...



Eylül ve Ekim aylarında vergi nedeniyle personel maaşlarında kesinti yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile konuyu gündeme getirerek, çalışanlara müjdeyi verdiğini söyledi. Bu açıklamadan sonra çalışmalar hız kazandı ve iki bakanlık ilk adımları attı.

Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL lik katkı, çalışması başlatıldı!

ÜCRETTE KAYIP OLUŞUYOR

Asgari ücret Temmuz ayında yükseltildiğinden, gelir vergisi sınıflandırması güncellenmedi ve bu da ücretlerin düşmesine neden oldu. Yıl sonuna doğru çalışanın maaşından kesinti yapılıyor. Örneğin bir çalışan ocakta net 10 bin lira kazanıyor. Vergi dilimine girmesi sebebiyle bu tutar Aralık ayında 9 bin 143 liraya geriliyor. Ocakta yüzde 15 olan vergi ağustos ayında yüzde 27'ye çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön