02 / 05 / 2024

Milyonlarca deprem mağdurunu sevindirecek haber! Her ay 4 bin TL verilecek

Milyonlarca deprem mağdurunu sevindirecek haber! Her ay 4 bin TL verilecek

Kahramanmaraş depreminde (7,7 ve 7,6) ölü sayısı 42 bini geçti. yaşanan depremde ulusça kayıplarımız acı verirken, yıkılan binalar yok olan umutların ardından  Kayıplarımızı geri getirmez ama bir nebze yaralara merhem olması amacıyla, her ay 4 bin TL verileceği açıklandı.




İşsizlik maaşı, bir çalışanın işini kaybetmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir sosyal yardım türüdür. İşsizlik maaşı, çalışanların işlerini kaybetmeleri durumunda geçimlerini sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla ödenir. Her ülkenin işsizlik maaşı sistemi farklıdır ve şartlar, ödeme miktarları ve süreleri değişiklik gösterir.


ÖLÜ SAYISI 42 BİNİ GEÇTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler 10 ilde ağır yıkım ve kayıplara sebep oldu. 
 AFAD aracılığı ile yapılan son açıklamalara göre 42 bin 310 kişi zelzeleden ötürü yaşamını yitirirken 448 bin
 18 vatandaşımız bölgeden tahliye edildi. Bu aşamada maddi açıdan problemler yaşayan afetzedelere ise güzel haber geldi.


İŞSİZ KALANLAR DİKKAT!

Deprem nedeniyle iş yerlerinin çoğu kapandı. Aynı anda milyonlarca kişi işsiz kalmış durumda. Bu aşamada ne yapacağını bilemeyen milyonlarca kişiye  mutlu haber ilan edildi. Devlet aracılığı ile her ay 4 bin TL nakit desteği verilecek.

Milyonlarca deprem mağdurunu sevindirecek haber! Her ay 4 bin TL verilecek

HER AY 4 BİN TL VERİLECEK

Peki bu destekler kimleri içeriyor? Kimlere verilecek? Yapılan ialna göre, deprem nedeniyle işyerinin kapanması veya kapatılması nedeniyle iş  sözleşmesi feshedilen işsizlik maaşı, kısa çalışma parası alamayanlara günlük 133,44 TL Peşin para Desteği sunulacak. Yani aylık olarak 4 bin TL ödeme yapılacak.


Geri Dön