04 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!

En düşük emekli aylığının 2500 liraya çıkarılması doğrudan 1 milyon 265 bin emeklinin yüzünü güldürürken Temmuz'da 1500 lira alana yüzde 25.5 zam + 617 liralık zam müjdesi geldi. İşte emekli maaşlarındaki son dakika gelişmesine ilişkin detaylar...



Düzenlemeye göre; örneğin geçtiğimiz sene Temmuz'da bin 800 TL alan bir emekli yeni zamla beraber 2 bin 259 TL olacağından ve aylığı 2 bin 500 TL altında kalacağından 241 TL artırılacak ve 2 bin 500 TL'ye tamamlanacak.

En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olması başta olacak şekilde bazı değişiklikler öngören yasa teklifinin görüşmeleri bugün Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak. 

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!

Bu düzenlemeyle en düşük emekli aylığı yüzde 66 yükselecek. Komisyon görüşmelerinde gerçekleştirilecek düzenlemelerin kamu maliyesine etkilerini içeren bilgi notu paylaşıldı. Buna göre, en düşük emekli aylığındaki iyileşmeden 1 milyon 265 bin kişi etkilenecek. Düzenlemenin senelik maliyeti de 3.5 milyar TL olarak belirlendi. 

SGK EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Komisyon'da soruları yanıtlayan SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Ertüzün, zam uygulanmadan 1500 liranın altında aylığı olan187 bin emeklinin söz konusu olduğunu belirterek, "Hesap yapılırken öncelikle bu yıla dair yüzde 25.47 oranında artış yapılıyor. Temmuz ayında gerçekleşeceği öngörülen zammı da bu maliyetten düşüp kalan 6 aya yüklediğimizde maliyeti 3.4 milyar civarında" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön