18 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!

Emekli ve memur maaş zammı için kritik veriler gelmeye devam ederken; nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra maaş zammı belli olacak. Bu kapsamda, emekli maaş zammı için son gelişmeler sorgulanıyor.



ASGARİ ÜCRETLİLER: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sene tekrar ücret belirlenebileceği yönündeki açıklamaları sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Bu yılın başında 8.506 TL net olarak açıklanan asgari ücret için haziranda tekrar komisyon toplanacak.

Yüzde 20 seviyesinin üzerinde geleceği öngörülen 6 aylık enflasyona göre artışın da yüzde 20-30 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bu civarda yapılacak bir zamla birlikte net asgari ücret 11 bin lirayı aşacak. Rakamın 10 bin lira ile 11.500 TL arasında bir noktada belli olması bekleniyor.

 Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ: Emekli yurttaşların maaş zammını belirleyen en önemli unsur enflasyon oranları oluyor. Ocak ve temmuz aylarında netleşen 6 aylık enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranını belirliyor.

Merkez Bankası'nın açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi kapsamında kalan üç aylık sürede oluşacak enflasyon oranları da netleşti. Ekonomistlerle yapılan ankette nisan ayı için yüzde 2.65 seviyesinde, mayıs ayı için yüzde 2.46 seviyesinde, haziran ayı için de yüzde 2.61 seviyesinde enflasyon tahmini yer aldı. Bu kapsamda, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 olarak kayıtlara geçecek.

Bu doğrultuda, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin temmuz ayı artışı refah payı hariç yüzde 2143 olarak gerçekleşecek. Eğer ocak ayında olduğu gibi bir refah payı ilave edildiği düşünülürse bu defa oranın yüzde 30 seviyesinde ya da yüzde 35 gibi bir rakama ulaşması beklenebilir.

SSK ve Bağ-Kur’da maaş enflasyon farkı belli oldu! İşte en yeni maaş tablosu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan tam 2431 personel alımı! Alım yapılacak alanlar belli oldu!

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!


Geri Dön