03 / 05 / 2024

Milyonlarca EYT'liye müjde! Formül netleşiyor... Kadınlara 50, erkeklere 55 yaşında emeklilik şansı!

Milyonlarca EYT'liye müjde! Formül netleşiyor... Kadınlara 50, erkeklere 55 yaşında emeklilik şansı!

EYT'de yaşanan son dakika gelişmelerini yakından izleniyor. Prim ve sigortalılık sürelerini tamamlayan milyonlarca SSK ve Bağ-Kur'lu masadaki tek EYT formülü ile erken emekli olmayı bekliyor. Daha önce Türkiye modeli üzerinde durulduğunu belirten Bakan Bilgin EYT sorununu çözeceklerini açıkladı.



EYT İÇİN TEK FORMÜL NE?

2008 sonrası katılımcıların erkeklerde 25 yıl, kadınlarda 20 yıl ve 7.200 prim günü sayısı olması gerekiyor. 8 Eylül 1999 öncesinde Sigortalılarda yaş şartının kaldırılmasına ilişkin formül hayata geçerse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladığı zaman yaşı beklemeden emekli olabilme fırsatını yakalıyor.

AŞAMALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Aşamalı çalışma grupları olduğunu açıklayan Bilgin "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

EYT ARALIK AYI GİBİ GÜNDEME GELİR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu açıklamayı yaptı:

"Bu konudaki teknik çalışma biraz daha zaman alacak, tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir" 

Güzel haber az önce geldi! Akbank'tan dev kampanya! 18-70 yaş arası herkese anında hediye!
Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!
Ziraat Bankası müjdeyi verdi! Ebeveynler bu fırsatı kaçırmayın! Başvuran herkese anında hediye! 
Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke demeyin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön