05 / 05 / 2024

Milyonlarca insanı aç bırakabilir! Kritik tarih açıklandı

Milyonlarca insanı aç bırakabilir! Kritik tarih açıklandı

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü iklim değişikliğinin 2050’ye kadar milyonlarca şahıs için açlık, dengesiz beslenme ve yoksulluk riski yaratmasının beklendiği bildirildi. Raporda, besin üretim, dağıtım ve tüketim uygulamalarının iklim değişikliğine adapte edilmesi gerektiği uyarısı ya



İklim değişikliği kırsal alanlarda yaşayan yoksul kesim ile onların ziraat alanları ve üretimlerini etkiliyor.
Merkezi Washington'da bulunan Uluslararası Gıda ve Kalkınma Politikaları Araştırma Enstitüsü tarafından yayımlanan 2022 Küresel Gıda Politikası Raporunda iklim değişikliği, besin sistemi için büyüyen bir tehdit. ifadesi kullanıldı.

Raporda, iklim değişikliğinin, 2050’ye kadar milyonlarca kişiyi açlık, dengesiz beslenme ve fakirlik riskine sokmasının beklendiğine dikkat çekildi.

İklim değişikliği adaptasyonunun, gıda sistemi için acil ve uygulanabilir olduğu kaydedilen raporda, besin üretim, dağıtım ve tüketim uygulamalarının iklim değişikliğine adapte edilmesi gerektiği uyarısı yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön