05 / 05 / 2024

FAO

FAO

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü iklim değişikliğinin 2050’ye kadar milyonlarca şahıs için açlık, dengesiz beslenme ve yoksulluk riski yaratmasının beklendiği bildirildi. Raporda, besin üretim, dağıtım ve tüketim uygulamalarının iklim değişikliğine adapte edilmesi gerektiği uyarısı ya

Veysel Eroğlu: 1.3 milyon hektar sertifikalı ormanımız var!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin 1,3 milyon hektar sertifikalı orman alanı bulunduğunu belirterek, 2015 yılında bu rakamı 3,2 milyon hektara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Mutfaklarda dikkatli olun! Gıda fiyatları el yakıyor

Yükselen enflasyonlar beraber gıda fiyatlarına gelen zamlar 2022'de marketlere büyük etki ederken, Açıklanan son enflasyon rakamlarının akabinden 2023 yılında da  ürünler yine zamlanmıştı. Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) vesilesi ile hazırlanan küresel gıda ücret endekisinde düşüş 11'inci aya kadar t

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatları göstergesi 2022 senesinde   yüzde 1 oranında gerileme yaşarken. Türkiye'de ise gıda enflasyonunun yüzde 77 bazında yükseldiğini gösterdi.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gıda fiyatları düşüyor mu? Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de ne oldu? 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki gıda fiyatları düşüyor mu? Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de ne oldu?

FAO Haberi

FAO

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluşunun anısına 1945 yılından itibaren 16 Ekim, "Dünya Gıda Günü" olarak ilan edildi.

Dünya Gıda Günü ile dünya çapında sağlıklı beslenmeye güç yetiremeyen ve sıhhatli gıdaya tertipli olarak erişmeye ihtiyacı olan milyonlarca kişiye dikkat çekiliyor.

Gıda ve Tarım Örgütü, "Dünya Gıda Günü”nün bu yılki temasını, "Hiç kimseyi geride bırakma" olarak belirledi.

GIDA GÜVENSİZLİĞİ YAKLAŞIK 193 MİLYON KİŞİYİ VURDU

Dünya Gıda Gününe ait FAO’nun web sitesinden yapılan açıklamada, daha iyi bir üretim, daha sıhhatli gıda, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için etkili, kapsayıcı, dayanaklı ve sürdürülebilir tarım-besin sistemine dönüşümün önemi vurgulanarak "Kimse geride kalmasın." denildi.

2022’nin birçok küresel zorluğun yılı olduğu ifade edildi. Kovid-19 salgını, çatışmalar, iklim değişikliği, artan fiyatlar ve uluslararası gerilimler gibi...