03 / 05 / 2024

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatları göstergesi 2022 senesinde   yüzde 1 oranında gerileme yaşarken. Türkiye'de ise gıda enflasyonunun yüzde 77 bazında yükseldiğini gösterdi.



Fiyatların zaman içinde dalgalanması alışılmadık bir durum değildir ve fiyatlardaki değişikliklere katkıda bulunan birçok faktör olabilir. Örneğin, talepteki değişiklikler, girdi maliyetlerindeki değişiklikler (hammadde veya işçilik gibi), vergi veya düzenlemelerdeki değişiklikler veya daha genel olarak ekonomik koşullardaki değişiklikler nedeniyle fiyatlar yükselebilir veya düşebilir.

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

Dünyanın öteki ülkelerinde ücretler düşerken Türkiye'de ücretlerin yükseldiğini görüyoruz. Bunun ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda farklılıklar, mal ve hizmetlere olan talep farklılıkları veya girdi maliyetlerindeki farklılıklar gibi çeşitli sebepleri olabilir. Döviz kurları veya ticaret politikaları gibi diğer faktörlerin de Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki fiyat eğilimleri farklılığına katkıda bulunması da mümkündür.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön