27 / 04 / 2024

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Dünya genelinde ekonomik kriz artmaya devam ediyor. Ekonomik krize artan doğalgaz ve gübre fiyatları da eklenince tablo uzmanları korkutmaya başladı. Gıda fiyatlarında artış devam edecek mi, kışın fiyatlar artacak mı uzmanlar açıkladı.



Doğalgaz fiyatlarının artması Avrupa’da gübre krizine neden oluyor. Uzmanlar Avrupa’da büyüyen bu krizin Türkiye’yi vuracağı tarihi açıkladı. Bu durum Türkiye’de Eylül ayından itibaren etkisini göstermeye başlarken asıl büyük kriz ise kışın tahıl ve tahıl ürünlerinde ki fiyat artışıyla kendini gösterecek.

Gübre üretiminin ham maddesi niteliğindeki doğalgaz fiyatlarının Avrupa’da artması sonucu gübre üreticileri üretimi düşürmeye başladı.

Gübre fiyatları artacak mı?

Sozcu.com.tr’nin haberine göre, uzmanlar durumun kritik olduğunu açıkladı. Son bir yılda hızla artan gübre fiyatlarının, döviz kurunda ki yükselişle beraber sonbahar aylarından itibaren en az yüzde 30 daha artması bekleniyor.

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Vatandaş gübre fiyatlarının artmasından nasıl etkilenecek?

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, fiyat artışlarını değerlendirirken yüksek gübre fiyatlarının, gübre kullanımı düşüreceğini ve bu durumunda verimi ve üretimi kötü yönde etkileyeceğini açıkladı.

Birçok insan doğalgaz fiyatlarındaki artış ile gübre fiyatları arasında bir bağlantı kuramayabilir.

Yükselen doğalgaz fiyatlarının gübre üretimini ve fiyatlarını etkilemesinin nedeni, doğalgazın gübrenin ham maddesi olmasıdır.  Bu ham maddede görülen yüksek seviyeler de önemli gübre şirketlerinin üretimi düşürmesiyle sonuçlanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön