10 / 05 / 2024

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Dünya genelinde ekonomik kriz artmaya devam ediyor. Ekonomik krize artan doğalgaz ve gübre fiyatları da eklenince tablo uzmanları korkutmaya başladı. Gıda fiyatlarında artış devam edecek mi, kışın fiyatlar artacak mı uzmanlar açıkladı.



Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi son verisine göre, gübre fiyatlarındaki yıllık artışı, haziran itibarıyla yüzde 233,89 olarak açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) temmuz verilerine göre ise, son bir yılda DAP gübresi yüzde 194, ÜRE gübresi yüzde 229 zamlandı.

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Ziraat Mühendisi Murat Çelik’in aktardığı bilgilere göre, ÜRE, havanın serbest azotundan elde edilen bir gübre. Havada yüzde 78 oranında azot bulunduğunu; havayı likit haline getirip sıvı azot ve ÜRE gübresi üretildiğini aktaran Çelik, “Bunun için de doğalgaz enerjisi gerekiyor. Dolayısıyla daha yüksek bir enerjiye ihtiyaç var” dedi.

2021’in son aylarında Avrupa’da başlayan doğalgaz krizi sonrası fiyatı en çok artan ürünlerden biri yine gübre olmuştu.

Emekli dev promosyon ödemesi! 15 bin TL promosyon ödemesi açıklandı! 

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak? İşte son gelişmeler!

ŞOK Market 27 Ağustos kataloğu! 10 kilosu 124 TL ! 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön