05 / 05 / 2024

iklim krizi

iklim krizi

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü iklim değişikliğinin 2050’ye kadar milyonlarca şahıs için açlık, dengesiz beslenme ve yoksulluk riski yaratmasının beklendiği bildirildi. Raporda, besin üretim, dağıtım ve tüketim uygulamalarının iklim değişikliğine adapte edilmesi gerektiği uyarısı ya

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

İklim krizi sigorta sektörünü de olumsuz yönde etkiledi!

Monopoli Sigorta CEO’su ve Kurucu Ortağı Erol Esentürk, “Son yıllarda artış eğiliminde olan doğal afet hasarlarının reasürörlerin getiri ve kâr marjlarının önemli ölçüde azalmasına neden oldu” dedi.

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Çip krizi bitti yeni kriz çıktı! Otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Dünyada otomotiv sektöründe 2 yıl süren çip krizi sona ererken özellikle ithal otomobillerde yeni bir kriz ortaya çıktı. Ek maliyet anlamına gelen yeni kriz, otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

iklim krizi Haberi

iklim krizi

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluşunun anısına 1945 yılından itibaren 16 Ekim, "Dünya Gıda Günü" olarak ilan edildi.

Dünya Gıda Günü ile dünya çapında sağlıklı beslenmeye güç yetiremeyen ve sıhhatli gıdaya tertipli olarak erişmeye ihtiyacı olan milyonlarca kişiye dikkat çekiliyor.

Gıda ve Tarım Örgütü, "Dünya Gıda Günü”nün bu yılki temasını, "Hiç kimseyi geride bırakma" olarak belirledi.

GIDA GÜVENSİZLİĞİ YAKLAŞIK 193 MİLYON KİŞİYİ VURDU

Dünya Gıda Gününe ait FAO’nun web sitesinden yapılan açıklamada, daha iyi bir üretim, daha sıhhatli gıda, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için etkili, kapsayıcı, dayanaklı ve sürdürülebilir tarım-besin sistemine dönüşümün önemi vurgulanarak "Kimse geride kalmasın." denildi.

2022’nin birçok küresel zorluğun yılı olduğu ifade edildi. Kovid-19 salgını, çatışmalar, iklim değişikliği, artan fiyatlar ve uluslararası gerilimler gibi...