29 / 04 / 2024

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.



Türkiye, bu hafta seçimlerin ikinci turuna kilitlenirken, yatırımcılar da piyasalarda meydana gelebilecek olası yüksek oynaklıktan korunmak için mücadele edecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçim sürecinde döviz kurlarında yaşanan artışı sınırlamak için arka arkaya aldığı kararlara karşın, seçim takviminin belli olmasından bugüne kadar döviz talebi hızla arttı.

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Aynı zamanda, dolarda istikrarlı bir yükseliş yaşandı. Ekonomistler, seçim sürecinin bitmesiyle beraber sandıkta kazanan kim olursa olsun, para politikasında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğuna belirtiyor.  10 Mart tarihinde sandık başına gidileceğinin resmi olarak duyurulmasından bugüne kadar TL yüzde 4'ten fazla değer kaybetti. Piyasalarda dövize ulaşımın giderek zorlaşması, insanların seçimden sonra bir döviz şoku yaşanabileceğine ilişkin endişeleri Kapalıçarşı'ya olan ilgiyi artırdı. Bankalar arası piyasalarla Kapalıçarşı'daki döviz kurları arasındaki fark da giderek arttı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön