07 / 05 / 2024

Milyonlarca SGK’lıya müjde! Hesaplara 12 bin 454 lira yatacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

Milyonlarca SGK’lıya müjde! Hesaplara 12 bin 454 lira yatacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre; doğum yapmış kadınlar, başvuru yaptığı takdirde 12 bin 454 liraya kadar para alabilecek. İşte detaylar…



SGK’DAN PARA ALABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Bu ödemeden faydalanmak isteyen kadınlarda aranacak kriterler belirlendi ve paylaşıldı. Açıklanan bu şartlara haiz olmayanların başvurusunun kabul edilmeyeceği belirtildi. Bu noktada aranan şartlar şu şekilde:

“Doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primini bildirilmiş olması,

İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve doktorun onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç)

İstirahatin başladığı tarihte ise sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması,

Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

12 BİN 454 LİRA ÖDEME GERÇEKLEŞECEK

Açıklanan tüm bu bilgiler ile birlikte SGK tarafından son derece önem arz eden bir duyuru daha yayımlandı. Bu kapsamda doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştikten sonra yapılacağı duyuruldu. Aynı zamanda kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için ise bu ödemelerin yapıldığı bildirilerek kadınlara 12 bin 454 TL’ye kadar para ödemesi yapıldığı dile getirildi.

Milyonlarca SGK’lıya müjde! Hesaplara 12 bin 454 lira yatacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.38'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,94 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise 1015 Türk Lirası değerinde.

17 dakikada şarj özelliği olan 108MP kameralı Xiaomi Mi 11T Pro 'ya görülmemiş indirim! 1 Ağustos 2022 fiyat listesi

Doğal gazda ağustos ayı tarifesi yayımlandı! Peki doğal gaza zam geldi mi?

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön