13 / 05 / 2024

Milyonlarca vatandaş bu zam haberini bekliyordu! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli aylıklarına zam

Milyonlarca vatandaş bu zam haberini bekliyordu! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli aylıklarına zam

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemeleri de asgari ücret ile birlikte yükseldi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç liraya çıktı? İşte rakam rakam merak ile beklenen yeni zamlı maaşlar...



65 YAŞ AYLIĞI

Uygulamaya geçirilen temmuz ayı zamlarının ardından sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü kişiler için de ödenen aylık da 1. 084, 54 lirasından 1. 536 lirasına çıkarıldı. Bu destekten yararlanmak için bir gelir sınırı yer alıyor; bu kapsam dahilinde asgari ücrete gelen zam ile bu gelir sınırı da artmış oldu. 65 yaş aylığı için kişilerin kendisinin ve eşinin geliri göz önüne alınıyor. Kişi başına düşen gelir ise 1. 833, 45 Türk Lirası’ndan daha düşük ise 65 yaş aylığı için başvuru yapılabiliyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ

Bakıma muhtaç olan yaşlı kişiler ve engelli kişiler için ödemesi yapılan ve 2. 343, 44 lirası olarak ödenen evde bakım desteği de aynı şekilde memur maaş oranında gelişen yükseliş ile birlikte 3. 336, 03 lira olarak güncellendi. Bu destekten faydalanmak kolaylaştı. Bu çerçeve kapsamında artık hanedeki kişi başı gelirin artık 3. 666, 90 lirası daha az miktarda olması ise dikkate alınıyor. 

ENGELLİ AYLIĞI: Memur maaş katsayısındaki % 41.69'luk yükseliş ile birlikte %  40 - 69 engelli kişiler için ödenen aylık ödeme 865, 75 liradan 1. 226, 69, % 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 1. 298, 63 liradan 1. 840, 04 liraya çıktı.

ENGELLİ YAKINI: 18 yaşından küçük engelli kişinin yakınları için verilen nakit destek ödemesi tutarı da 865, 75 liradan 1. 226, 69 liraya yükseltildi. Bu desteği sosyal güvencesi olmayan ve hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı 1. 833, 45 lirayı geçmeyen kişiler alabiliyor. 

Milyonlarca vatandaş bu zam haberini bekliyordu! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli aylıklarına zam

EYT’de son dakika gelişmesi! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! Kimler EYT’den yararlanacak?

Düğünlerde artık altın takılmayacak! Altının ve doların yerini bambaşka bir şey aldı! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Vatandaşın borcu siliniyor! Milyonlarca kişiye müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön