21 / 05 / 2024

Milyonları etkileyecek! Ünlü ekonomist asgari ücret zammını yükseltecek en önemli faktörü açıkladı!

Milyonları etkileyecek! Ünlü ekonomist asgari ücret zammını yükseltecek en önemli faktörü açıkladı!

Asgari ücretin ne kadar olacağını görüşmek için asgari ücret komisyonu Pazartesi günü tekrardan toplanacak. Ünlü ekonomist Tarkan Zengin, zam oranını etkileyecek en önemli faktörü açıkladı. İşte detaylar!



EKONOMİST ZENGİN'DEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ!

Haber7'de yer alan habere göre Asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı yönünde net bir beklenti olduğunu aktaran ekonomist Tarkan Zengin, "Asgari ücret yüzde 20 zam olduğunda 10 bin 208 liraya çıkıyor. 30'luk zam olduğunda 11 bin TL'ye yaklaşıyor. Benim temel öngörüm, geçtiğimiz Temmuz ayında da yüzde 30'luk bir artış olmuştu. Ben yüzde 30'lar gibi bir artış olacağını öngörüyorum. Bunun sebebi de asgari ücret tespit komisyonu, artış miktarını Cumhurbaşkanına sunuyorlar ve her bu artış döneminde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışanlar lehine bir katkısı ve son dokunuşu oluyor" ifadelerine yer verdi.

Milyonları etkileyecek! Ünlü ekonomist asgari ücret zammını yükseltecek en önemli faktörü açıkladı!

ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYECEK EN ÖNEMLİ FAKTÖR

Devletin işverene vereceği desteğin bu ay sonlanacağını dile getiren ekonomist Zengin, "Asgari ücrete verilen destek miktarı, asgari ücretin artış yönünü de belirleyecektir. Şu anlarda ise asgari ücrete 400 lira gibi bir destek söz konusudur. Bu destek de Haziran ayında sona erecek. Bundan dolayı da masada ücret artışının yanı sıra asgari ücret desteğinin devam etmesi ve bunun artırılması da söz konusu. Burada yapılacak olan artışında, rakamın yukarıya gitmesinde etkili olacak faktörlerden birisi" diye konuştu.


İBB’den araç sahiplerine kötü haber! O ücrete yüzde 60 zam mı geldi? Hemen bakın!


Akaryakıt fiyatlarına bir şok daha! Motorine zam mı gelecek? 17 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

 

Kurban Bayramı öncesi ek sefer otobüs biletlerine dev zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön