30 / 04 / 2024

Milyonların cebini ilgilendiren 5 düzenleme geliyor

Milyonların cebini ilgilendiren 5 düzenleme geliyor

İlk etapta kamuya maliyeti 56 milyar lirayı bulan 2 önemli adımın atılması için yasal düzenleme yapılacak. KYK borcu olan gençlerin ve fatura borçları icralık olan 6 milyon kişinin gözü kulağı Meclis'ten geçecek torba yasada.



Torba yasada ayrıca kira anlaşmazlıklarının arabulucuya gitmesi ve fiyat istikrar komitesiyle ilgili yasal düzenlemeler yer alacak. Yapılacak düzenlemeyle şirketlerin yüksek enflasyondan dolayı bozulan mali tabloları için istedikleri enflasyon düzenlemesiyle ilgili adımlar da atılacak

Ekim ayında milyonları ilgilendiren bir dizi düzenleme torba yasayla hayata geçirilecek. Yapılacak yasal düzenlemelerde, dar gelirliler, gençler, çiftçiler gibi geniş kitleleri doğrudan ilgilendiren adımlar atılacak.  Son iki haftada gündeme gelen KYK borçlarının faizinin silinmesi ve dar gelirlilerin elektrik, su gibi borçları kaynaklı icra dosyalarının kaldırılmasına ilişkin iki düzenleme torba yasada yer alacak. Bu iki düzenleme için kamunun kasasından 56 milyar lira çıkacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön