29 / 04 / 2024

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ekonomi gündemi ile Türk-İş'in ev sahipliğinde 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi çalışması kapsamında ikinci toplantısını bugün gerçekleştirecek.



Yaklaşık 7 milyon çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları yakından ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenme süreci 1 Aralık tarihinde başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün saat 14.00'te Türk-İş'in ev sahipliğinde yapacak. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlık ettiği toplantıda işveren komitesini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi komitesini Türk-İş temsil edecek.

Ekonomideki gelişmelerin ele alınacağı toplantıda Hazine, Maliye ve Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Bakan Bilgin'den 'emeği koruyacak asgari ücret' vurgusu

Komisyonun 1 Aralık tarihindeki ilk toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat görüşlerini paylaştı.

Toplantıda, görüşmeleri hızla bu yıl bitirecekleri yönünde açıklama yapan Bakan Bilgin, "Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız, koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" dedi.
TİSK Genel Sekreteri Koç, asgari ücret işveren teşvikinin devam etmesini isteyerek, "Asgari ücret belirlenirken, ülkemizin ekonomik durumunun ve işletmelerimize olan etkisinin göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat ise "Umuyoruz ki alınacak karar, beklentileri karşılar, çalışanların hayal kırıklığına yol açmaz, geleceğe umutlu bakılmasını sağlar, iş barışını ve toplumsal huzuru getirir." açıklamalarında bulundu.

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön