06 / 05 / 2024

Mimar Baran Karakaş konut projesi yapıyor!

Mimar Baran Karakaş konut projesi yapıyor!

İnşaat sektöründe tasarımını gerçekleştirdiği özgün ve fonksiyonel projelerle tanınan Mimar Baran Karakaş, son yıllarda mimar kimliğinin yanında adından sıklıkla yatırımcı olarak gerçekleştirdiği projelerle de söz ettiriyor..



Mimarlık eğitiminin ardından adım attığı iş hayatına örnek bir kariyere ve başarı öyküsüne imza atan Mimar Baran Karakaş, sıfırdan başladığı kariyerini milyon dolarlık projeler gerçekleştirerek sürdürüyor.


Kadıköy’de mimari tasarımını gerçekleştirdiği projelerle birlikte yatırımcı olarak hatrı sayılır dönüşüm projeleri ortaya çıkartan Mimar Baran Karakaş sadece Kadıköy’de değil Türkiye’nin dört bir tarafından site konseptinde projeler hayata geçiriyor.


Kadıköy’de Fidan ve İpek Residance, yayla apartmanı başta olmak üzere onlarca dönüşüm projesi gerçekleştiren Mimar Baran Karakaş, Pendik’ in en prestijli projelerinden East Park’ın da yapımını sürdürüyor.


Mimar Baran Karakaş’ın diğer bir yatırımını gerçekleştirdiği, Bursa Orhangazi’de Büyükşehir belediye binasının karşısında ve sigorta binasının hemen yanında yer alan Blue Diamond projesi de bulunduğu lokasyonda iş dünyasının prestij adresi olarak gösteriliyor.


Bu yıl sonuna doğru İstanbul Tuzla, Muğla Bodrum, Antalya ve İzmir’de site konseptinde projelere başlayacak olan Mimar Baran Karakaş, Koşuyolu ve Bağdat Caddesi’nde bulunan iki merkez ofisinde projelerine yön veriyor. Çoğu mimar ve mühendisten oluşan 200’ün üzerinde teknik personelle yatırımlarına hız veren Mimar Baran Karakaş ile sıfırdan yakaladığı başarısını ve yatırımlarını konuştuk.


1- Baran Bey, Baran Karakaş ismi inşaat sektöründe konusu başarı olan cümlelerin içinde çok sık geçiyor. Sektörde, “Kentsel Dönüşümün dahi mimarı” gibi birçok alanda haklı ününüz ve genç mimarlara ve girişimcilere ilham veren bir kariyer hayatınız var, sizden dinleyebilir miyiz kimdir Baran Karakaş?


Mimarlık eğitimimin ardından iş hayatına ilk adım attığımda inandığım bir şey vardı, o da hayal kurmanın ve o hayale ulaşmak için istikrarlı bir şekilde çalışmanın çok önemli olduğuydu. Mesle hayatımda 10 yılı, kurduğum hayallere ulaşmak için istikrarlı bir şekilde çalışarak geride bıraktım. Eğer bugün sektörümüzde bir başarımızın olduğu söyleniyorsa bunu hayal kurmaya ve o hayal için vaz geçmeden çalışmaya borçluyuz. Şu an gelmiş olduğumuz nokta çoğu insan için yeteı li gözükse de ben yine hayal kurmaya ve yorulmak nedir bilmeden çalışmaya devan ediyorum.


Bugün inşaat sektöründe, kurumsal yönetim anlayışını esas edinmiş, her biri kendi konusuna uzmanlaşmış 3 farklı markayla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu markalarımızdan Mtb Mimarlık, mimari proje alanında, proje çizimi konusunda uzmanlaşan bir şirkettir. Bu şirketimizle hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimizin farklı kullanım amaçlarına dönük yapılarının projelendirmesini gerçekleştirmekteyiz. Diğer markamız Mtb İnşaat, grubumuzun yatırımcısı olduğu, kentsel dönüşüm ve site konseptinde ki markalı konut projelerinin yapımı üzerine faaliyet göstermektedir. Mtb Taahhüt şirketimiz ise kamu ve özel sektör projelerinin yapımı üzerine hizmet vermektedir. Şu anda 200’ün üzerinde çoğu mimar ve mühendisten oluşan alanında profesyonel bir kadroya sahibiz.


2- Şu an devam eden projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Kadıköy'de şuan mimari projesini çizdiğimiz 20’ye yakın proje var. Aynı zamanda Pendik’te her biri 350 konutluk iki projenin de mimari projelerini hazırlamaktayız. Fikirtepe ve Tuzla'da toplamı 900 konut olan yine iki projenin iç mimarisinin çizimlerini sürdürmekteyiz. Bakırköy’de kentsel dönüşüm ve Balmumcu’da yalı projemiz var. Biz ulusal ve uluslararası markaların projelerin de yer alan  güçlü bir çözüm ortağıyız. Acıbadem Göreme Muhallebisi’nin şubesi ve Anadolu Sağlık merkezinin bir şubesi bizim yapımını sürdürdüğümüz  projeler arasında yer alıyor.



Habertürk





Geri Dön