30 / 04 / 2024

Mimar Dicle Hökenek şirket kurdu!    

Mimar Dicle Hökenek şirket kurdu!    

Mimar Dicle Hökenek, bugün yeni bir şirket kurdu. Dicle Hökenek Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli kuruldu.



IKU Mimarlık Fakültesi mezunu Mimar Dicle Hökenek bugün yeni bir şirket kurdu. ''Dicle Hökenek Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi'' isimli şirket Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli kuruldu.

Nitelikli mimari proje ve tasarım hizmeti verme amaciyla kurduğu ofisinde; farklı disiplinlerle çözüm ortaklığı yaparak mimari proje üretimlerinin yani sıra, iç mimari ve ürün tasarımları yapan Dicle Hökenek'in pekçok proje de imzası bulunuyor.

IKU Mimarlık Fakültesinden mezun olduktan sonra uzun süre DBArchitects' te Bünyamin Derman ve Dilek Topuz Derman ile birlikte çalışan Dicle Hökenek, bu süreç içerisinde konut kompleksi, eğitim yapısı, spor merkezi gibi pek çok kapsamlı projelerde ve yarışmalarda tasarımcı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 

Dicle Hökenek Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi konusu:

a-) Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında konut yapıları, sanayi ve üretim yapıları, turizm yapıları, ticaret yapıları, ulaşım tesis ve yapıları, spor tesis ve yapıları, sağlık tesis ve yapıları, eğitim tesis ve yapıları ve diğer bilumum inşaatları yapmak. 

b-) İnşaat işleri ile ilgili olmak üzere arsa almak, bu arsa üzerine her çeşit inşaatları yapmak, yapılanları satmak, gerekli parselasyon ve diğer resmi işlemleri yapmak ve yaptırmak. 

c-)Resmi ve gayri resmi kuruluşların ihalelerine girmek ve bu ihalelerle ilgili yeterlilik belgeleri almak, başkalarına ait yüklenici ve yeterlilik belgeleri için gerekli anlaşmaları yapmak. Karne lisans gibi mühendislik, müşavirlik ve benzeri anlaşmaları yapmak. 

d-) İnşaat sektörünün tamamı ile ilgili yüklenici, müşavirlik, mimarlık ve mühendislik hizmetlerini yapmak. İnşaat sanayinin ihtiyacı olan beton tesisleri, prefabrik inşaat malzemeleri imalatı, hazır beton, çelik ve her cins inşaat ve yan sanayi ekipmanlarının imalini, ithalat ve ihracatını yapmak ve yaptırmak. 

e-) İnşaat sektörünün ihtiyacı olan mekanik tesisat, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı, elektrik tesisatı, plastik doğrama ve inşaat malzemeleri genel deneyimi içerisinde yer alan bilumum inşaat malzemeleri, demir, çimento, briket, büz, tuğla, kiremit, kireç, kum, çakıl, mermer, seramik, vitrifiye ve benzeri inşaat malzemelerinin ticaretini yapmak.

f-) İnşaat sektörünün ihtiyacı olarak amacı gerçekleştirmek üzere orman sanayi ürünleri kapsamına giren tüm dallarda özellikle kaplama yonga levha, standart ahşap yapı elemanları ile her cins ve türde mobilya imalatları veya de monte mobilya parçalarının imalatını gerçekleştirmek üzere tesisler kurmak. Ham, yarı mamul ve mamul nitelikli tüm orman ürünlerinin gerek ithalatlarını ve gerekse ihracatlarını iç ve dış piyasalarda pazarlama ve ticaretini yapmak. İnşaat faaliyetleri kapsamında dekorasyon atölyeleri açmak ve her türlü dekorasyon işlerini yapmak. 

g-) Yapılan konut ve diğer yapıların iç donanımı olarak ev ve işyerlerinde kullanılan elektrikli, elektronik her nevi enerji ile çalışılan cihazlar, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinaları, elektrikli süpürgeler, ütü, fırın, ocak, soba, vb. dayanıklı tüketim mamulleri elektronik eşya olarak kabul edilen televizyon, video, müzik ve tv setleri vb. tüm ev gereçlerinin işyerlerinde kullanılan bilgisayar ve yardımcı tüm teferruatın gerek madeni gerekse ağaçtan mamul tüm büro malzemesi ile her türlü mobilya, mutfak dolapları aksam ve teferruatlarının çeşitli yer döşemeleri, halı, her türlü mefruşat ev ve mutfak gereçleri olarak kullanılan tüm zücaciye ürünlerinin ticaret ve pazarlamasını yapmak, bayilik ve temsilcilikler almak, ithalat ve ihracat yapmak. 

h-) Mağaza, toptan ve perakende satış yerleri marketler idari ve irtibat büroları, depolar inşa edebilir. Gerektiğinde kiraya verebilir. Satın alabilir, satabilir. ı)- Faaliyet Konusu ile ilgili komisyonculuk yapabilir. Bayilik, mümessillik, acentelik, distribütörlük alabilir ve satabilir.İhalelere girebilir,taahhütte bulunabilir, sözleşmeler ve Kanuni ve hukuki işlemler yapabilir.

Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar: 

1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. 

2. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir. 

3. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir. 

4. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, ...ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.

Dicle Hökenek Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi adresi: Kartaltepe Mah.K.Bağlar Mevkii Sok. Oğuzhan Sit. G Ap.N.28/13 BAKIRKÖY 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön