29 / 04 / 2024

Mimar Sinan Genim’e Beyoğlu Nişanı verildi!

Mimar Sinan Genim’e Beyoğlu Nişanı verildi!

Mimar Sinan Genim’e, ‘Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü’ başlıklı yeni kişisel sergisinin açılışı öncesi Beyoğlu Nişanı verildi. 



Mimar Sinan Genim’e, ‘Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü’ başlıklı yeni kişisel sergisinin açılışı öncesi Beyoğlu Nişanı takdim edildi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda gerçekleştirlen törende Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Mimar Sinan Genim’e Türkiye mimarisine kazandırdığı eserlerden dolayı Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı’nı verdi. 

Ahmet Misbah Demircan, çok müstesna bir akşam yaşadıklarının dile getirerek, “Bu akşamı yaşattığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beyoğlu’nda yapılan bütün eserlerde hocamız Mimar Sinan Genim’in bize çok değerli katkıları olmuştur. Beyoğlu kültürün, sanatın, estetiğin ve mimarinin gerçekten şehir hayatına ilişkin ne varsa geçmişte de yaşandığı ve gelecekte de yaşanacağı önemli bir toprak parçası. Hem İstanbul’un kalbi hem de Türkiye’nin kalbi. Dolayısıyla bizim bütün kültürümüzün ve medeniyetimizin birleştiği yer şehir ise Beyoğlu’da bunun en önemli merkezlerinden biriyse, oraya katkı yapan insanları unutmamak gerekiyor. Ben 14 yıldır Beyoğlu Belediye başkanıyım. Yakinen takip ettiğim ve çok önemli eserler veren insanlar var. Dr. Sinan Genim yaptığı işlerin yanı sıra, fikren ve zikren her zaman bu şehrin yanında olmuştur. Bence böyle nişanları hak ediyor. Bizde kendisine gönülden bu katkıyı verdik”dedi. 

 

Sinan Genim kimdir?

 


Geri Dön