27 / 04 / 2024

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

Türkiye Sigorta Birliği, mirasçıları çok yakından ilgilendiren önemli bir duyuruya imza atarak açıklamada bulundu.



Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında yaşamını yitiren kişilerin mirasçılarına yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Deprem sonrasında, hayatını kaybedenlerin adına düzenlenmiş "Hayat Sigortası" ve "Ferdi Kaza Sigortası" poliçelerine sahip olan vatandaşların tazminat talep edebileceklerini paylaşıldı.

MİRASÇILAR İÇİN TAZMİNAT YOLU

Mirası olanlar Türkiye Sigorta Birliği TSB'nin yayımladığı duyuru doğrultusunda "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" veya "Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama" bölümlerine girerek, hayatını kaybeden kişinin T.C. kimlik numarası ile mirasçılık belgesinin temin edildiği  kurum bilgisi kapsamında  sorgulama yapılabilir.. Bu bilgiler, e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde ulaşılabilecekleri belirtildi.

Mirasçılar "Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)" bölümünden kendi e-Devlet bilgilerini kullanarak doğrulama yaparak, bu aşamada, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri girilerek bilgiye ulaşabilecek. Mirasçılar, bu adımları takip ederek, vefat eden kişinin Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine rahatça ulaşabilir.

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

HAK SAHİBİ OLABİLİRLER

Mirasçılar, bilgiler doğrultusunda hak sahibi oldukları tazminatları ile ilgili olarak sigorta firmasına başvuru da bulunarak talep edecek. Bu süreçte  e-Devlet üzerinden rahatlıkla yapılarak mirasçıların haklarını korumalarına olanak verilecektir.

SORGULAMA NASIL YAPILABİLİR?

e-Devlet Üzerinden: “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” veya “Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama” bölümüne girerek, mirasçısı olduğunuz kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilirsiniz. e-Devlet Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama (https://lnkd.in/dubSMQkX) e-Devlet Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama (https://lnkd.in/d6_ZgAgZ)

Buna göre, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Web Sitesi Üzerinden: “Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)” bölümünden kendi e-Devlet bilgileri ile doğrulama yapılarak hayatını kaybeden kişinin T.C. kimlik numarası ile doğum tarihi bilgilerini girerek bilgi sahibi olunabilir. 

E-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?

Miras hakları nasıl öğrenilir? E-devlet miras sorgulaması nasıl yapılır?

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!


Geri Dön