28 / 04 / 2024

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...



Çorum ilinin Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde başka illerde iki mirasçının daha bulunduğunu öğrenen amca ve yeğeni hayatının şokunu yaşadı. 

ARSASINA İKİ MİRASÇI DAHA ÇIKTI!

Derinöz köyünde vefat eden Ayşe Şahin'e ait olan 15 dekar arazi, iki oğluna miras kaldı. Bir süre sonra kardeşlerden birinin de yaşamını yitirmesi üzerine miras, Ayşe Şahin'in diğer oğlu Kazım ve torunu Selahattin Şahin'e geçti. 

Selahattin Şahin, veraset belgesi almak için gittiği Oğuzlar Noterliğinde, nüfus kayıtlarına göre mirasın, kendileriyle beraber Kütahya nüfusuna kayıtlı Recep Şahin ve Uşak nüfusuna kayıtlı Süleyman Şahin olmak üzere dörde bölüneceğini öğrendi.

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4 e böldü!

SOYADI BENZERLİĞİNE DİKKAT!

İlçe Nüfus Müdürlüğüne giden amca ve yeğen, Kütahya ve Uşak'ta akrabalarının bulunmadığını, soyadı benzerliğinden dolayı kayıtlarda sorun olabileceğini belirterek, hatanın giderilmesini istedi.

Noter tarafından yapılan incelemelerde, Süleyman ve Recep Şahin'in, Ayşe Şahin'in kız kardeşinin çocukları olarak göründüğü anlaşıldı. İncelemede, Ayşe Şahin'in kız kardeşinin evlenmeden 1954 yılında vefat ettiği, Recep ve Süleyman Şahin'in ise 1961 yılında doğduğunun görülmesi üzerine kayıtlarda yanlışlık olduğu tespit edildi.

Oğuzlar, Uşak ve Kütahya nüfus müdürlükleri tarafından iki gün süren çalışmanın ardından soyadı benzerliğinden dolayı oluşan yanlışlığın giderilip kayıtların düzeltilmesiyle Selahattin ve amcası Kazım Şahin, veraset işlemlerini tamamladı.

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4 e böldü!

NOTERDE HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI!

Selahattin Şahin, miras işlemleri için geldiği noterde başka illerden mirasçılar bulunduğunu görünce hayattının şokunu yaşadığını belirtti.

Şahin, "Babamın halası 1954'te ölmüş, 1961 doğumlu çocukları çıkıyor. Uşak ve Kütahya nüfus müdürlüklerine telefon ederek işlemleri hallettirdiler." dedi. Noter Demirciler ise nüfus kayıtlarındaki düzenlemelerin yapılmasının ardından Selahattin Şahin'e veraset belgesini verdiklerini kaydetti.

Silivri'de 7 adet arsa satılıyor! Megakentte büyük fırsat! 

PTT,  Ankara  Altındağ'da 2 bin 638 metrekarelik arsa satıyor!

Milli Emlak 2 ildeki 51 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 

Geri Dön