04 / 05 / 2024

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Kardeşler arasında hiç bir şekilde anlaşmaya varılamıyor ise konutun satışı mümkün olabiliyor. Konutun satışa çıkması için, kardeşlerin tamamının onayının olması gereklidir. Hissedarlardan birinin ya da birkaçının 65 yaş ve üzeri olması durumunda ise, akli denge durumuna bakarak, rapor alınması gerekli olur.

Miras kalan gayrimenkulün satışı için ilk olarak miras intikali yapılması gereklidir. Yani miras kalan taşınmaz ve borçların varislere geçme işlemi, miras intikali olarak karşımıza çıkıyor. 

Bunun için Sulh Hukuk Mahkemesi ya da noterden veraset belgesi alınması gerekli oluyor. Bu belgenin alınmasıyla birlikte, vekalet verilen kişi, varislerin tamamı ya da varislerden bir kişi, tapu müdürlüğüne başvurarak, belgeleri ilgili makama sunmaları gereklidir. 

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?


Geri Dön