03 / 05 / 2024

Mitsubishi Electric su soğutmalı dış üniteler ile teraslarınız size kalır!

Mitsubishi Electric su soğutmalı dış üniteler ile teraslarınız size kalır!

Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, hayatı daha keyifli, ortamdaki havayı daha kaliteli ve sağlıklı hale getirmek amacıyla her türlü bina ve iç mekana uygun geniş ürün yelpazesi ile profesyonel beklentilere profesyonel çözümler sunmak için çalışıyor



Mitsubishi Electric Kalitesi, kısaca MEQ, teknoloji, dizayn ve üretimde 90 yıllık mükemmelliği işaret ediyor.  Konfor, verim ve dayanıklılığın en yüksek standardını gösteriyor.


Her bina kendi karakteristik özellikleri ve farklılıklarıyla; sahip olduğu tasarım, boyut, şekil ve yaşına göre ayrı ayrı değerlendiriliyor. Her proje de kendine özgü iklimlendirme ve havalandırma sistemine ihtiyaç duyuyor. Birçok yeniliğin öncülüğünü yapan Mitsubishi Electric, geniş ürün gamı sayesinde her türlü ihtiyaca uygun cihazlarıyla çözüm üretiyor.


City Multi WY Heat Pump ve WR2 (Isı Geri Kazanımlı) Su Soğutmalı VRF Serisi ile bir VRF Sisteminin avantajları ve bir su çevrimini birleştirmek mümkündür. Bu durumda ısı, dış ortam havası yerine suya transfer edilir. Su soğutmalı sistemler, ısı değiştirgeci dışarıda olmadığı için özellikle ılıman ve soğuk iklimlerde kullanıma çok uygundur. Ayrıca, her kata ana bir su borusu hattı çekilerek yüksek binalarda rahatlıkla kullanılabilir. Sistemde, 10°C ~ 45°C arasında su temin edebilen herhangi bir su kaynağı kullanılır. Kaynak olarak; doğal kaynaklar olan göl, nehir, deniz, yer altı suyu gibi kaynaklar kullanılabildiği gibi soğutma kuleleri de kullanılabilir. Su soğutmalı dış üniteler antifriz uygulaması ile düşük su sıcaklıklarında çalışmaya uygundur.


Su soğutmalı sistemlerin avantajı, suyun optimum sıcaklık ve debide çevrilebilmesi sayesinde esnekliğin artması, COP (ısıtmadaki enerji verimliliği) ve EER (soğutmadaki enerji verimliliği) değerlerinin yükselmesidir. Mitsubishi Electric tarafından geliştirilmiş olan eşsiz soğutma teknolojisi sayesinde, su soğutmalı dış üniteler gövdeden ısı yaymazlar. Bu nedenle, bulundukları ortamda ilave bir havalandırma yapmaya ihtiyaç yoktur. 


City Multi Su Soğutmalı WY Serisi Dış Üniteler  (Heat Pump – Isı Pompası)


Su kaynağını kullanan WY serisi üniteler, hava soğutmalı Y serisi ürünlerin tüm avantajlarına sahiptir. WY serisi üniteler bina boyut sınırlaması olmaksızın geniş tasarım esnekliğine olanak sağlayarak iç ortama yerleştirilebilir. Kapasiteye bağlı olarak, 17-50 arası iç ünite modelleri bireysel veya merkezi kontrollü olarak tekli WY serisi ünitelere bağlanabilir.


Serinin kompakt boyutları da önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Geliştirilmiş üstün kart soğutma teknolojisine sahip dış ünite bunu fan yardımıyla değil soğutucu akışkan devresi ile gerçekleştirir. Böylelikle gövdesinden ısı yaymaz, sadece ön bölümde servis müdahale boşluğu gereklidir.


City Multi Su Soğutmalı WR2 Serisi Dış Üniteler ( Heat Recovery - Isı Geri Kazanımlı)


Isı geri kazanımlı City Multi su soğutmalı dış üniteler ile eş zamanlı ısıtma ve soğutma çalışması yapılabilir. Çift ısı geri kazanım teknolojisi sayesinde yüksek verim değerlerine ulaşılır. Birinci ısı geri kazanım soğutkan sisteminde gerçekleşir. İç üniteler arasındaki ısı geri kazanımı sayesinde eş zamanlı soğutma ve ısıtma çalışması yapılabilir. İkinci ısı geri kazanım PQRY ünitesi (dış ünite) sayesinde su döngüsü içinde gerçekleşir. Aynı anda ısıtma ve soğutma modunda çalışan dış üniteler arasında da bir ısı geri kazanımı gerçekleşir. Çift ısı geri kazanımı, enerji verimliliğini artırırken sistemi kışın bile bazı alanlarda soğutma ihtiyacı bulunan günümüzün modern binaları için ideal bir çözüm haline getirir.


Tüm yıl boyunca soğutma ihtiyacı olan binalarda, örneğin; içinde mutfak ve ofis bir arada bulunan binalarda ya da içinde sistem odası ve ofis bir arada bulunan binalarda tercih edilmesi uygundur. Kış aylarında ofis bölümlerinde ısıtma yapılırken, sistem odası ya da mutfak gibi alanlarda soğutma yapılabilir. Bu şekilde eş zamanlı yapılan ısıtma/soğutma çalışmalarında, atık ısıdan faydalanılarak, sistem verimliliği arttırılmış olur.  Ayrıca ısı geri kazanımlı City Multi sistemleri, güneş alan odalar ile almayan odalar arasında büyük sıcaklık farkı bulunan binalar ve özellikle oteller için de uygun bir tercihtir.


Su Soğutmalı City Multi Sistemlerin Avantajları:


•   Dış hava sıcaklığı (-) eksi değerlere düştüğünde, hava soğutmalı sistemlerin kapasiteleri de düşer. Su soğutmalı sistemlerin çalışma mantığı dış hava sıcaklığından bağımsızdır.


•       Isıtmada defrost çevrimine gerek yoktur.


•       Hem ısıtma hem de soğutma için yüksek verimlilik sağlar.


•      Toprak ve su sıcaklığı, yaz ve kış mevsimlerinde havaya göre daha az değişkenlik gösterir.  Bu sayede yüksek verim değerleri elde edilir. 


                      Hava    = -5 ~ 35 °C

                      Su        = 10 ~ 15 °C (6 m derinlikte)

                     Toprak = 10 ~ 15 °C (4 m derinlikte)


•       Enerjinin tekrar kullanımı mümkündür. (Çift ısı geri kazanımı)


•       CO₂  salımı düşüktür.


•       Sessiz çalışma sağlanır.


•       Dış ünite boyutları küçüktür.



Geri Dön