09 / 05 / 2024

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.



İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Mayıs ayında yüzde 14,4'lük artışla 21,7 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yaşanan deprem felaketi sonrası düşen ihracat rakamlarının yeniden yükselişe geçmesi için yoğun çaba sarf eden mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü de emeklerinin karşılığını aldı. Bu seneye güçlü bir başlangıç yapan sektörün ihracatı Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19,1 artarak 731 milyon dolara ulaştı.

Aktarılan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke 107 milyon dolarla Irak olurken, onu 36 milyon dolarla Birleşik Krallık, 35 milyon dolarla İsrail izledi. Ayrıca verilen detaylara göre, İran, Almanya, ABD, Libya, Fransa, Fas ve Rusya da mayısta en çok ihracat gerçekleştren ilk 10 ülke arasında yer aldı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

"Yılın 2. yarısı için vites yükselttik"

Yapılan açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, söz konusu sektörün yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleriyle yeniden yükselişe geçtiğini dile getirerek, "Tekrar hareketli günlerine dönen sektör, yılın ikinci yarısı için ihracat faaliyetlerinde vites yükseltti." ifadelerini kullandı.

Ayrıca açıklamasında sektörün tüm zorlukların üstesinden beraber geldiğini dile getiren İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan şunları kaydetti: "Bunun için yakalamış olduğumuz hiçbir başarıya tesadüf gözüyle bakmıyoruz, hepimizin yoğun bir gayreti söz konusu. Senenin ilk yarısında gerek Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında gerek ise birlik olarak ziyaretlerimiz çerçevesinde birçok ülkede faaliyetler yaptık. Ayrıca bir tarafta tutundurma faaliyetleri ile sektör temsilcilerin mevcut pazarlarında yerlerini sağlamlaştırmalarını sağlarken diğer taraftan da yeni pazarlara girmelerine yardımcı olduk. Bu ay İngiltere ve Almanya'da faaliyetlere devam ediyoruz. Çalışmalar sene boyu sürecek. Her ülke ziyaretinden sonra firmalarımız yaptıkları anlaşmalarla gelecek aylarda ihracat rakamlarımızın artışına önemli bir katkı sunacak."

Ayrıca İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, özverili çalışmaların sonucunda sene sonunda 10 milyar dolarlık hedefi geçeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

İBB'den müjde! İhtiyaç sahibi çiftlere 7 bin TL evlilik desteği! İşte başvuru şartları...

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı ödemeleri resmen bitiyor ama şimdi de vatandaşlık maaşları geliyor! Hemen bakın!


Geri Dön