21 / 05 / 2024

Mobilya sektörünün umudu düğünler!

Mobilya sektörünün umudu düğünler!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, bu dönem evlilik ve düğünlerin sıkça yaşandığı bir süreç olduğuna işaret ederek, “Bu hareketlilik sektörü olumlu yönde etkileyecek” dedi.



İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güleç, bu dönem evlilik ve düğünlerin sıkça yaşandığı bir süreç olduğuna işaret ederek, “Bu hareketlilik sektörü olumlu yönde etkileyecek” dedi.


Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde hedeflenen 10 milyar dolarlık ihracatı aşmak için çalışan Türk mobilya sektörü, 2050’de 1 triyon dolar olması beklenen dünya mobilya pazarında kendine önemli bir yer bulmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda dış pazar arayışlarını sürdüren Türk mobilya sektörünün temsilcileri de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak ABD’nin çeşitli eyaletlerinde 5 farklı şehri ziyaret ederek sektörel çalışma gerçekleştirdiklerini duyuran İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güleç, ABD mobilya ithalatının yaklaşık 30 milyar dolar olduğunu ve bu pazardan pay almayı hedeflediklerini kaydetti.


Düğün dönemi pazarı hareketlendirecek

Yaklaşık 30 binden fazla üretici ve 30 bin de mağazacıyı barındıran sektörün yeterince ilgi görmemesinden rahatsızlık duyduklarını anlatan Güleç, mobilyayı tek başına bir sektör olarak değerlendirmemek gerektiğini söyledi. Mobilyanın farklı sektörleri de beraberinde taşıdığını hatırlatan Güleç, emek yoğun sektörlerin dünyada geleceği yokmuş gibi bir algının mobilya için geçerli olmadığının altını çizdi. 2015 yılının ilk altı ayını da değerlendiren Ahmet Güleç, ihracattaki düşüşe dikkat çekti. Güleç, “İhracatta yüzde 10’luk düşüş var. Bunun nedenleri çok çeşitli. Kurların artışı ve ihracat bölgelerimizdeki iç karışıklıkların hepsi etkiliyor. Başka bir neden de ihracat ülkelerimizdeki petrol gelirinin azalması. Irak ve Libya’da durma var. Ama yüzde 10 gibi bir kayıp telafi edilebilir. Mobilya yılın ikinci yarısından sonra daha da hareketlenecek. İhracatta 3 milyar dolara çıkabiliriz diye düşünüyorum. Bu dönem evlilik ve düğünlerin sıkça yaşandığı bir süreç. Bu hareketlilik sektörü olumlu yönde etkileyecek” dedi. 


Yeni Mesaj


Geri Dön