29 / 04 / 2024

Modern ofislerde yüzde 35 daha çok kalınıyor!

Modern ofislerde yüzde 35 daha çok kalınıyor!

Çalışanların ergonomi ve konfor beklentisi artarken, bu ihtiyaçlara göre ve verimli şekilde düzenlenmiş modern ofislerde çalışanların iş yerinde kalma süresinin yüzde 35 oranında fazlalaştığı açıklandı.



Anadolu Gayrimenkul, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile işbirliği içinde "Değişen Ofis Alanı Kullanımı Talepleri ve Yeni Pazar Dinamikleri Araştırma Projesi" başlıklı bir araştırma raporunu hayata geçirdi. Ofis sektörünün mevcut durumu üe ofis yatırımındaki tercihlerin ve gelecek trendlerinin incelendiği raporda; zamanda bir yolculuk ile ofis mekânlarının tarihsel gelişiminin yanı sıra sektörün mevcut durumu da derinlemesine analiz edildi. Toplantının açüış konuşmasını yapan Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Uzmanlaşmak istediğimiz ofis sektöründeki dinamikleri kapsayan araştırma için, işbirliğine gittik. Bir yıl süren yoğun bir araştırma ve çalışma sonucu geleceğe ve sektöre ışık tutatacağma inandığımız bir çalışmanın ortaya çıkmasından mutluluk duyu„ yorum" dedi. 



Ofislere duyulan ihtiyaç değişmeyecek 

İTÜ Çevre ve Şehircilik UYGAR Merkezi'nden Dr. Kerem Yavuz Arslanlı tarafından hazırlanan ve sunulan projede öncelikle gelişen teknoloji ile birlikte değişen ofis kurguları incelendi. Çalışanlar açısından bakıldığında ise bilgisayar başında geçirilen zamanın artması nedeniyle, ergonomi ve konfor beklentisinin arttığı, bu ihtiyaçlara göre ve verimli şekilde düzenlenmiş modern ofislerde çalışanların iş yerinde kalma süresinin yüzde 35 oranında fazlalaştığı açıklandı. Rapora göre tüm değişimlere rağmen gelecekte ofislere duyulan ihtiyacın değişmeyeceği oldu. Öte yandan etkinlik kapsamında, Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kummu'ndaki çocukların gelecekte çalışmak istedikleri mekânlar ve mesleklerle ilgili çizdikleri resimler de sergilendi.



Dünya


Geri Dön