30 / 04 / 2024

Mohammed Hariri: Türkiye'de enerjiye girebiliriz

Mohammed Hariri: Türkiye'de enerjiye girebiliriz

Saudi Oger yönetim kurulu üyesi ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türkiye'de telekomünikasyon dışında başka alanlarda da yatırım yapmak istediklerini, enerji, bankacılık, sigortacılık alanındaki yeni fırsatlara baktıklarını belirtti



Türk-Arap Ekonomi Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hariri, enerji santrallarıyla ilgilendiklerini söyleyerek şöyle konuştu:
“Suudi Arabistan'da enerji üretimiyle ilgili faaliyetlerimiz var. Türkiye'de de bununla ilgili ne yapılabilir onu değerlendiriyoruz.
Eğer hükümetin enerji santrallarıyla ilgili ajandasında özelleştirmeyle ilgili konu gündeme gelirse biz ilgileniriz.”
Yatırım bütçesini önceden planlamadıklarını, yatırımları proje bazında değerlendirdiklerini ifade eden Hariri, sonrasında diğer yatırımcıları da kendileriyle birlikte yatırım yapmak üzere davet ettiklerini, Türk Telekom'u buna örnek olarak gösterebileceklerini belirtti.
Cüneyt Türktan'ın Oger Telecom'da Yeni Nesil Kablosuz Yatırımlar konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Stratejik Danışmanlığı görevine getirilmesiyle ilgili olarak, “Cüneyt Bey uzun zamandır bizimle birlikte çalışıyordu.
Tecrübelerinden yararlanmak için şu anda grup içinde kendisine daha yüksek bir pozisyon verdik” dedi.
Milliyet

Geri Dön